Како преноси Телеграф, до инцидента је дошло око поднева када је ученик првог разреда из још неутврђених разлога, шутнуо просветну радницу и повредио је. Хитна помоћ је учитељицу транспортовала до нишког Универзитетског клиничког центра ради указивања здравствене помоћи.

О овом догађају обавештено је Више јавно тужилаштво и нишки Центар за социјални рад ради предузимања мера из њихове надлежности с обзиром на то да је ученик, због свог узраста, кривично неодговоран.

- Можемо да потврдимо да је Више јавно тужилаштво обавештено о том догађају. За сада не можемо да износимо више детаља - саопштила је Мирјана Павловић, портпарол ове правосудне институције.

Директорка Основне школе “Лела Поповић” у нишком селу Миљковац Драгана Ђорђевић потврдила је сазнања да је данас нападнута једна просветна радница у овој образовној установи.

- То се десило на часу, у питању је ученик првог разреда. Учитељица је збринута у болници али је отпуштена на кућно лечење. Према мојим сазнањима, она је добро, нисам се још видела са њом али планирам да је посетим. Школа је поступила по процедури предвиђеној за ове случајеве, обавестили смо све надлежне установе - казала је Ђорђевић.

Овим поводом огласио се и начелник Школске управе у Нишу Предраг Нешовић.

- Учитељица је добро, за све остало можете се обратити пресс служби Министарства просвете а школа ће се огласити саопштењем - казао је Нешовић.

 

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: