У трогирској основној школи "Мајстора Радована" данас је дошло до озбиљног инцидента.

Наиме, отац једне ученице физички је напао професора те школе.

До инцидента је дошло када је професор узео мобилни ученици, а потом је она позвала оца који је упао у учионицу у току наставе и шаком ударио радника школе. Сазнајемо да је реч о вишим разредима.

Полиција потврдила, један мушкарац ухапшен

Према информацијама, позвана је полиција, која је по дојави дошла у школу. Из полиције потврдили да се догодио напад и рекли да је ухапшен мушкарац, а други је затражио лекарску помоћ.

- Око 12.15 сати примили смо дојаву о физичком сукобу у образовној установи. Полицијски службеници су по примљеној дојави изашли на место догађаја. Један мушкарац је ухапшен и доведен у службене просторије, а други мушкарац је затражио лекарску помоћ. У току је криминалистичко истраживање - казали су из ПУ сплитско-далматинске.

Директорка школе: Нешто хитно треба мењати по питању заштите ученика и радника

Директорка је потврдила да је у школи дошло до напада родитеља на професора.

- С обзиром да је у току полицијски поступак, не бих желела да улазим у детаље инцидента. Лично бих додала да је ово још један у низу инцидената у хрватским школама и да се нешто хитно треба мењати по питању заштите ученика и радника. У школу може доћи свако, а немамо механизме како бисмо се заштитили. Нажалост, данашњи случај то потврђује те једино што можемо је да позвовемо полицију тек кад се нешто догоди. Да ли смо дошли до тачке у друштву када би свака јавна установа требало да има обезбеђење на вратима? У сваком случају, волели бисмо да се овакви догађаји више никада не понове - рекла је директорка трогирске школе за Индеx.

(Курир/Индеx)

БОНУС ВИДЕО: