Камера на дубровачком Страдуну снимила је тренутак потреса, а на Фјесбук страници дубровачке телевизије Либертас објављен је видео подрхтавања.

- Овако се јутрос тресао Страдун! - пише у опису снимка, а у коментарима је добро примећено како је потрес трајао необично дуго.

"По овоме је трајало око 25 секунди???", пита једна госпођа, а друга јој одговара: "Мислим да је цео минут".

Према првим информацијама, епицентар је био уз саму границу Црне Горе и БиХ, недалеко од Гацка, 28 километара од Никшића. Процењена дубина је око десет километара, а осетио се у Далмацији, Херцеговини и Србији.

Потрес се осетио широм Далмације, посебно на дубровачком подручју, али извештај долази и из Сплита и Шибеника, објавили су локални медији. На апликацији ЕМСЦ-а већина сведока управо наводи како је потрес био дуг и снажан.

У међувремену стижу и први извештаји о штетама.

Председник Месне заједнице Крстац Драгољуб Манојловић рекао је за црногорске медије да је материјална штета причињена на Голији, где је био и епицентар потреса (село Чарађе).

"Миладину Манојловићу је срушена штала, а свако голијско село ме зове да су им куће и штале попуцале, да има доста оштећених кровова. На путу Никшић - Крстац има неколико одрона", рекао је Манојловић.

Због одрона, који је проузрокован потресом, до раних јутарњих сати за саобраћај је био затворен пут према граничном прелазу Крстац. Мештани су расчистили пут како би припадници полиције могли да прођу. На више деоница локалног пута у Голији, где живи око 130 породица, такође су одрони.

(Јутарњи)

БОНУС ВИДЕО: