Девојчица Данка Илић (2) из Бора нестала је јуче око 13.45 у насељу Бањско поље, а на друштвеним мрежама се појавио снимак са сигурносних камера са куће у близини места где је девојчица нестала.

Како су "Новости" већ раније писале, на снимку се види аутомобил који пролази и полиција на снимцима није уочила ништа што би помогло у истрази нестанка мале Данке.

Екипа "Вечерњих новости" налази се на лицу места у Бањском пољу, надомак Бора, у којем се тренутно налази и жандармерија.

Како сазнајемо у незваничној изјави припаднице полиције, у кругу од 8 километара је читав терен пречешљан.

- Од када је почела потрага, пречешљан је готово сваки милиметар у кругу од 8 километара и ништа. Мораће да се прошири круг у ком се трага за девојчицом. Због лакшег оперативног рада на терену, жандармерија је синоћ издала наређење и да се сви склоне. Да би могло да се крене уопште са чешљањем терена, а зато је и блокиран прилаз до саме куће и тог простора у пречнику од 8 километара. Одавде па надаље не може нико да приже - рекла је за "Вечерње новости"Како је за Новости рекла припадница полиције, у кругу од 8 километара је "пречешљан сваки километар".

Мала Данка последњи пут је виђена исред своје куће.

Бањско поље је тренутно пусто, узевши у обзир да су надлежни органи апеловали мештанима да не ометају потрагу за девојчицом.

Поред лоших временских услова, потрагу отежава и чињеница да је тамошњи терен неприступачанм, пун растиња и дрвећа, а круг потраге је проширен на 10 километара.

Иначе, проширена је потрага за малом Данком даље ка насељеном делу Бањског поља.

БОНУС ВИДЕО: