На југословенској поп-рок сцени појавила се 1977. године са песмом "Ау, Ау" и исте године имала свој први већи наступ на Концерту код Хајдучке чесме, где је наступала пре Бијелог Дугмета.

Испред свог времена, Слађана је почела да руши табуе, када је издала песму под називом "Секси дама", која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Интересантно је да је управо због "Секси даме" одбила једну песму која је постала велики хит, али у извођењу њеног колеге, Оливера Мандића.

Фото: В. Данилов

 

- Марина Туцаковић је написала текст, а Оливер Мандић аранжман и та песма ми се и тада и данас много допада. Али, да сам након "Секси даме" снимила ту песму, моја каријера какву данас имам и коју сам желела, никада се не би догодила. Морам да наговорим Оливера да снимимо дует, да је отпевамо заједно – рекла је Слађана гостујући својевремено у емисији на К1 телевизији.

- Да сам остала у имиџу „секси даме“, онда би сво моје образовање које сам навела – пропало. Тенденција је и данас да се жене приказују као објекти. Одувек сам била бунтовник, и нисам била човек љубави, јер сам имала много посла. Морала сам да напишем енциклопедију. Ипак, ја сам неко ко воли све људе, без обзира на то да ли су били у вези са мном или не – рекла је својевремено рокенрол дива.

Слађана је преминула у Земунској болници, после краће болести, а датум и време сахране биће накнадно објављени.

БОНУС ВИДЕО: