Настављени су израелски удари у Појасу Газе. Палестинско друштво Црвени полумесец саопштило је да су израелске снаге извеле вишеструке нападе на болнице Амал, Насер и Ел шифа. 

Израелска војска тврди да су напади засновани на информацијама да Хамас користи болнице за скривање бораца и планирање напада. Тврде да су болнице болница Амал, Насер и Ел Шифа повезане са мрежом тунела која се користи као база за палестинске борце, те да су 480 од око 800 људи ухапшених у Ел Шифи били чланови Хамаса и Исламског џихада.

Хамас и медицинско особље, са друге стране, поричу да се болница користи у војне сврхе или за склониште бораца. Тврде да се у њој налазе пацијенти и расељени цивили.

Упркос међународним апелима, Израел не одустаје од велике копнене офанзиве на Рафу, граду на југу Газе, где се склонило скоро два милиона Палестинаца.

Председник Француске Емануел Макрон поручио је израелском премијеру Бењамину Нетањахуу да би свако присилно пресељење становништва представљало ратни злочин.

Потпредседница САД Камала Харис изјавила је да не искључује да ће бити последице по Израел уколико покрене велику копнену офанзиву у Рафи.

Број палестинских цивила који су убијени док су чекали на хуманитарну помоћ југоисточно од града Газе, порастао је на 19, саопштено је из Канцеларије за односе с јавношћу Министарства здравља Газе.

Најмање 32.226 Палестинаца је убијено, а 74.518 повређено у израелским нападима на Газу од 7. октобра, додало је је Министарство здравља Газе.

Хесболах: Погођена група израелских војника

Хезболах тврди да је гранатирала групу израелских војника у близини границе југозападно од Киријат Шмоне у Галилеји.

Нема извештаја са израелске стране о нападу на трупе или ракетама испаљеним у близини границе са Либаном.

БОНУС ВИДЕО: