Власти те јужноамеричке земље криве трговину дрогом за талас насиља у земљи, пише Ројтерс.

Национална полиција саопштила је да истражује смрт 27-годишње градоначелнице Сан Висентеа и Жаира Лора, њеног директора комуникација, након што су њихова тела откривена у провинцији Манаби.

Обоје су убијени, саопштила је полиција.

"Ово је атентат"

Касније јуче, полиција је саопштила да је пуцњава дошла из изнајмљеног аутомобила и да су пратили ГПС систем возила.

Гарсија је била у партији Покрет грађанске револуције бившег председника Рафаела Корее.

Фото: Профимедиа

 

Кореа и Луиса Гонзалес, председнички кандидат странке на недавним изборима, назвали су Гарсијино убиство атентатом.

- Управо сам сазнао да су убили нашу колегиницу, градаоначелницу Сан Висентеа, Брижит Гарсију - објавио је Гонзалес на Икс.

Прошлог лета убијен је председнички кандидат који је био гласни критичар корупције и организованог криминала

Гарсија је најновија политичка личност у Еквадору која је убијена од убиства председничког кандидата Фернанда Виљависенсија прошлог августа.

Вилависенцио, гласни критичар корупције и организованог криминала, убијен је током кампање две недеље пре председничких избора. Председник Данијел Нобоа прогласио је ванредно стање у јануару због пораста насиља након што су наоружани нападачи упали у ТВ станицу током директног преноса. Нобоа је такође означио 22 криминалне групе као терористичке организације.

Раније овог месеца продужено је ванредно стање у Еквадору. У саопштењу, Набоина влада је осудила убиства и рекла да сарађује са тужиоцима и полицијом како би осигурала брзу истрагу. Јачаћемо политику јавног реда све док не постигне безбедност и мир за све Еквадорце“, саопштила је влада.

(Индекс.хр)

БОНУС ВИДЕО: