Леа Киш једна је од најпрофесионалнијих водитељки и увек је спремна да да себе када је реч о емисијама које снима да све буде на врхунском нивоу.

Она је већ више од две деценије у браку, а има и ћерку која је кренула њеним стопама. Испричала је како је упознала свог супруга Момчила. 

- Ја сам последња особа на свету била која је мислила и веровала да постоји љубав на први поглед. Нисам била у то време ни класична удавача. Била сам млада, имала сам 24, 25 година и упште ми није било у домену интересовања да се удајем тако рано. Тада сам већ седам година радила на телевизији, у том тренутку на ТВ Политика. Срела сам Момчила у лифту. После тога се све брзо одиграло. Заиста се десила љубав на први поглед, што се и њему раније никада није дешавало и некако смо сасвим спонтано и брзоплето, из ове визуре наравно, ушли у брак – истиче Леа Киш.

 

 

Породица се изненадила због Леиних поступак, то је за све био велики шок. Водитељка је истакла да данас тако нешто не би урадила и да је било све брзоплето: 

- Сви упознали на венчању. Ми смо одлучили да кренемо својим путем и подржавали смо цео живот једно друго. Питам га често шта би он урадио сад када би нам дошла Сара рекла: “Удајем се за седам дана? Ми питамо за кога, а она каже немам појма. Он каже па ја би јој забранио. Па реко како су могли да забране мени и теби. Али као и сваки тата, он увек воли да каже: "Ако би се удала за таквог као што сам ја онда, не би имао ништа против" – прича.

Многе жене би могле само да пожеле брак какав имају Леа и Момчило. Одувек су једно другом били ветар у леђа, стална подршка. Када је реч о каријери, Леа је одлучила да направи петогодишњу паузу јер је схватила да не може истовремено бити добра мајка, супруга и успешна пословна жена. У том периоду је Момчило радио на својој каријери. 

У моменту када су помислили да све иде у њихову корист, током бомбардовања, Леа је изгубила својих 16 колега са РТС- а и бебу у трећем месеца због стреса. 

 

 

Она је сада отворила душу о болној теми. Леа је са 15 почела да ради као водитељ на радију, а са 18 године је почела да ради на ТВ Београд.

- Операција је била јако тешка, јако дуга, једва сам извукла живу главу. Два пута су ме губили, али Бог је хтео да останем жива. Наравно после тога долазе и мале депресије, анксиозности и страхови. Оно што ме је у том тренутку оснажило је то што сам већ имала живо и здраво дете. Размишљала сам да то мало биће не сме да осети трауму, да не сме учествује у депресији, да морате да му се посветите на неки други начин. Али сам губитак и сазнање да више не можете да се остварите као мајка свакако оставља велике последице и могу рећи сада из ове перспективе - можда чак и последице на дете које већ рођено јер се толико преусмерите на њега да постанете опсесиван родитељ – истиче наша водитељка и додаје да је губитак нерођеног детета је велика трагедија, али губитак 16 колега је дупло већа за њихове породице и за њих који су већ били људи и који су оставили исто тако малу децу.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: