Lea Kiš jedna je od najprofesionalnijih voditeljki i uvek je spremna da da sebe kada je reč o emisijama koje snima da sve bude na vrhunskom nivou.

Ona je već više od dve decenije u braku, a ima i ćerku koja je krenula njenim stopama. Ispričala je kako je upoznala svog supruga Momčila. 

- Ja sam poslednja osoba na svetu bila koja je mislila i verovala da postoji ljubav na prvi pogled. Nisam bila u to vreme ni klasična udavača. Bila sam mlada, imala sam 24, 25 godina i upšte mi nije bilo u domenu interesovanja da se udajem tako rano. Tada sam već sedam godina radila na televiziji, u tom trenutku na TV Politika. Srela sam Momčila u liftu. Posle toga se sve brzo odigralo. Zaista se desila ljubav na prvi pogled, što se i njemu ranije nikada nije dešavalo i nekako smo sasvim spontano i brzopleto, iz ove vizure naravno, ušli u brak – ističe Lea Kiš.

 

 

Porodica se iznenadila zbog Leinih postupak, to je za sve bio veliki šok. Voditeljka je istakla da danas tako nešto ne bi uradila i da je bilo sve brzopleto: 

- Svi upoznali na venčanju. Mi smo odlučili da krenemo svojim putem i podržavali smo ceo život jedno drugo. Pitam ga često šta bi on uradio sad kada bi nam došla Sara rekla: “Udajem se za sedam dana? Mi pitamo za koga, a ona kaže nemam pojma. On kaže pa ja bi joj zabranio. Pa reko kako su mogli da zabrane meni i tebi. Ali kao i svaki tata, on uvek voli da kaže: "Ako bi se udala za takvog kao što sam ja onda, ne bi imao ništa protiv" – priča.

Mnoge žene bi mogle samo da požele brak kakav imaju Lea i Momčilo. Oduvek su jedno drugom bili vetar u leđa, stalna podrška. Kada je reč o karijeri, Lea je odlučila da napravi petogodišnju pauzu jer je shvatila da ne može istovremeno biti dobra majka, supruga i uspešna poslovna žena. U tom periodu je Momčilo radio na svojoj karijeri. 

U momentu kada su pomislili da sve ide u njihovu korist, tokom bombardovanja, Lea je izgubila svojih 16 kolega sa RTS- a i bebu u trećem meseca zbog stresa. 

 

 

Ona je sada otvorila dušu o bolnoj temi. Lea je sa 15 počela da radi kao voditelj na radiju, a sa 18 godine je počela da radi na TV Beograd.

- Operacija je bila jako teška, jako duga, jedva sam izvukla živu glavu. Dva puta su me gubili, ali Bog je hteo da ostanem živa. Naravno posle toga dolaze i male depresije, anksioznosti i strahovi. Ono što me je u tom trenutku osnažilo je to što sam već imala živo i zdravo dete. Razmišljala sam da to malo biće ne sme da oseti traumu, da ne sme učestvuje u depresiji, da morate da mu se posvetite na neki drugi način. Ali sam gubitak i saznanje da više ne možete da se ostvarite kao majka svakako ostavlja velike posledice i mogu reći sada iz ove perspektive - možda čak i posledice na dete koje već rođeno jer se toliko preusmerite na njega da postanete opsesivan roditelj – ističe naša voditeljka i dodaje da je gubitak nerođenog deteta je velika tragedija, ali gubitak 16 kolega je duplo veća za njihove porodice i za njih koji su već bili ljudi i koji su ostavili isto tako malu decu.

(Blic)

BONUS VIDEO: