Период опадајућег месеца 26. март - 7. април је коридор пролећног помрачења 2024.

Помрачење Месеца у Ваги 25. марта отвориће коридор помрачења и постати подстрек за почетак новог животног циклуса.

Током периода коридора помрачења, важно је пратити догађаје који се дешавају и разумети шта више силе желе да вам кажу. Сваки представник зодијачких знакова активира једну или другу сферу живота. Приликом састављања општих хороскопа користи се симболички систем астролошких кућа.

Фото: Shutterstock

 

 

ОВАН

Долази до поновног покретања у 7. пољу које карактерише партнерства, друштвене везе и сферу личних и пословних односа. Тема брака или развода ће постати јаснија, а промене ће се десити у области друштвених интеракција. Друштвена улога Овна се повећава. Односи са брачним партнером и пословним партнером ће у блиској будућности доћи до изражаја. Карактеристике 7. поља укључују клијенте и конкуренте, као и противнике и отворене злобнике.

БИК

За Бика ће се трансформације одвијати у сфери 6. поља - то су здравствена питања, посао, свакодневни живот, свакодневни живот, свакодневни живот. 6. кућа је физичка служба, пружање услуга другим људима, кућним љубимцима. Свакодневни посао, подређени положај. Очигледно ће се дневна рутина променити због догађаја на послу или здравља. Али, генерално, ова питања треба да се позабаве у наредним месецима након сезоне пролец́ног помрачења ако желите да побољшате квалитет свог живота.

БЛИЗАНЦИ

Коридор пролећног помрачења утицаће на 5. астролошку кућу представника знака Близанаца. Односи се на децу, посао, креативност, љубав, ново испољавање себе у друштву. Мораћете да играте нову друштвену улогу, главна ствар је да је правилно дефинишете и ставите ову друштвену маску. Забава, хобији, спорт, лутрија, рекреација, места за забаву. Све заједно ц́е утицати на односе са децом и вољенима.

РАК

За Ракове је укључена 4. кућа - ово је породица, клан, мајка, зачеће, место становања, осећања, емоције, памћење. Свим овим областима живота треба посветити пажњу у наредних шест месеци до следеће сезоне помрачења. Представници знака Рака увек осећају помрачења, посебно лунарна, јер је Месец владар овог знака. 4. кућа је почетак и крај живота, сећање на особу после његове смрти, породично окружење, атмосфера у родитељском дому, као и дубоки, несвесни утисци до 4 године.

ЛАВ

Лавови су веома подложни утицају помрачења, посебно соларних, пошто Сунце влада знаком Лава, а соларно-месечеви циклуси формирају било које помрачење. Током овог периода опадајућег месеца, активира се сфера 3. поља у симболичној мрежи кућа рођених у знаку Лава. А ово је област комуникације, односа са блиским рођацима, комшијама, друговима и друговима из разреда. Такође, 3. куц́а је повезана са краткорочним путовањима и обуком. Ове области живота биц́е посебно актуелне у наредних шест месеци.

ДЕВИЦА

За Девице су релевантни послови 2. куће - ово је сфера новца и личне имовине, удобности, самопоштовања, урођених талената и способности, имунитета. Време је да се озбиљно размисли где је најбоље пустити корене. Догађаји који ће се десити у блиској будућности у великој мери ће утицати на ваш материјални ниво. Водите рачуна о својим ресурсима, будите у стању да њима правилно управљате. Ваше материјално благостање, ваша способност да сами зарађујете и све што вам је вредно у животу се мења.

Фото: Профимедиа

 

 

ВАГА

У периоду коридора помрачења укључена је симболична прва кућа представника знака Ваге, што говори о индивидуалности и личној активности. Лични проблеми и проблеми ескалирају и захтевају хитно решавање. С друге стране, ово је време повећаног личног утицаја на оно што се дешава около. Након одређених догађаја, други људи ће почети да вас доживљавају другачије. Можда је време да промените начин на који се изражавате у друштву, свој начин деловања, свој поглед на живот.

ШКОРПИЈА

Шкорпије ће имати покренута кармичка питања јер коридор помрачења активира теме 12. куће. Ово је и несвесно, тајне, страхови и комплекси, болнице, иностранство. Активирају се скривени непријатељи, јавља се потреба за тајним акцијама и прикривањем чињеница. Оно чега не желите да се сећате самоуверено вас подсећа на себе. Наравно, ово је време анксиозности и сумње. У зависности од карактеристика личног хороскопа, разрешење ће се десити у једном или другом правцу.

СТРЕЛАЦ

11. кућа је сфера пријатеља и истомишљеника, дугорочних пројеката. Све што је везано за интернет ресурсе пролази кроз ову кућу. ИТ сфера, онлајн активности, јавни послови. Ово је дом будућности, наде, испуњења жеља и нових почетака. У блиској будућности, ваш друштвени круг ће бити обновљен, а неки од ваших пријатеља ће показати своје право лице. Може се десити нека врста „чуда“, необичне и оригиналне манифестације, са негативним које води до неочекиваних непријатних догађаја.

ЈАРАЦ

Јарчеви морају да се припреме за промене у каријери, због околности ц́е се променити животни циљеви, јер коридор помрачења утиче на 10. симболичку кућу. Као резултат догађаја који ће се десити крајем марта - почетком априла, друштвени статус се може променити. Неко пролази кроз развод или брак, пензију, удовство, неко напредује или добија дуго очекивана документа у иностранству. 10. поље се односи на питања статуса, раста у каријери, угледа, амбиција, положаја у друштву.

ВОДОЛИЈА

Карактеристике 9. куће укључују ширење хоризонта у сваком смислу те речи. Овај период опадајућег месеца чини релевантним питања страних земаља, високог образовања, путовања на даљину или емиграције. Такође у 9. пољу постоје питања везана за традиције и културе различитих земаља, филозофију. Ова астролошка кућа је веома важна јер ц́е достигнуц́а зависити од личних уверења и моралних вредности, пошто 9. поље претходи 10. пољу. Водолији се отварају нове перспективе, главна ствар је да их размотрите и не пропустите.

РИБА

У Рибама је активирана најсложенија сфера живота - симболично 8. поље, које је одговорно за питања живота и смрти, великог новца, туђих ресурса, наслеђа и сексуалне сфере. А такође и криминал, опасности, оперативне интервенције, екстремне ситуације. Дубоко, езотерично истраживање, магична страна живота, као и тестаменти и наследства. Многи представници знака Риба почец́е живот од нуле, због непредвиђених, понекад опасних околности.

БОНУС ВИДЕО: