Period opadajućeg meseca 26. mart - 7. april je koridor prolećnog pomračenja 2024.

Pomračenje Meseca u Vagi 25. marta otvoriće koridor pomračenja i postati podstrek za početak novog životnog ciklusa.

Tokom perioda koridora pomračenja, važno je pratiti događaje koji se dešavaju i razumeti šta više sile žele da vam kažu. Svaki predstavnik zodijačkih znakova aktivira jednu ili drugu sferu života. Prilikom sastavljanja opštih horoskopa koristi se simbolički sistem astroloških kuća.

Foto: Shutterstock

 

 

OVAN

Dolazi do ponovnog pokretanja u 7. polju koje karakteriše partnerstva, društvene veze i sferu ličnih i poslovnih odnosa. Tema braka ili razvoda će postati jasnija, a promene će se desiti u oblasti društvenih interakcija. Društvena uloga Ovna se povećava. Odnosi sa bračnim partnerom i poslovnim partnerom će u bliskoj budućnosti doći do izražaja. Karakteristike 7. polja uključuju klijente i konkurente, kao i protivnike i otvorene zlobnike.

BIK

Za Bika će se transformacije odvijati u sferi 6. polja - to su zdravstvena pitanja, posao, svakodnevni život, svakodnevni život, svakodnevni život. 6. kuća je fizička služba, pružanje usluga drugim ljudima, kućnim ljubimcima. Svakodnevni posao, podređeni položaj. Očigledno će se dnevna rutina promeniti zbog događaja na poslu ili zdravlja. Ali, generalno, ova pitanja treba da se pozabave u narednim mesecima nakon sezone prolećnog pomračenja ako želite da poboljšate kvalitet svog života.

BLIZANCI

Koridor prolećnog pomračenja uticaće na 5. astrološku kuću predstavnika znaka Blizanaca. Odnosi se na decu, posao, kreativnost, ljubav, novo ispoljavanje sebe u društvu. Moraćete da igrate novu društvenu ulogu, glavna stvar je da je pravilno definišete i stavite ovu društvenu masku. Zabava, hobiji, sport, lutrija, rekreacija, mesta za zabavu. Sve zajedno će uticati na odnose sa decom i voljenima.

RAK

Za Rakove je uključena 4. kuća - ovo je porodica, klan, majka, začeće, mesto stanovanja, osećanja, emocije, pamćenje. Svim ovim oblastima života treba posvetiti pažnju u narednih šest meseci do sledeće sezone pomračenja. Predstavnici znaka Raka uvek osećaju pomračenja, posebno lunarna, jer je Mesec vladar ovog znaka. 4. kuća je početak i kraj života, sećanje na osobu posle njegove smrti, porodično okruženje, atmosfera u roditeljskom domu, kao i duboki, nesvesni utisci do 4 godine.

LAV

Lavovi su veoma podložni uticaju pomračenja, posebno solarnih, pošto Sunce vlada znakom Lava, a solarno-mesečevi ciklusi formiraju bilo koje pomračenje. Tokom ovog perioda opadajućeg meseca, aktivira se sfera 3. polja u simboličnoj mreži kuća rođenih u znaku Lava. A ovo je oblast komunikacije, odnosa sa bliskim rođacima, komšijama, drugovima i drugovima iz razreda. Takođe, 3. kuća je povezana sa kratkoročnim putovanjima i obukom. Ove oblasti života biće posebno aktuelne u narednih šest meseci.

DEVICA

Za Device su relevantni poslovi 2. kuće - ovo je sfera novca i lične imovine, udobnosti, samopoštovanja, urođenih talenata i sposobnosti, imuniteta. Vreme je da se ozbiljno razmisli gde je najbolje pustiti korene. Događaji koji će se desiti u bliskoj budućnosti u velikoj meri će uticati na vaš materijalni nivo. Vodite računa o svojim resursima, budite u stanju da njima pravilno upravljate. Vaše materijalno blagostanje, vaša sposobnost da sami zarađujete i sve što vam je vredno u životu se menja.

Foto: Profimedia

 

 

VAGA

U periodu koridora pomračenja uključena je simbolična prva kuća predstavnika znaka Vage, što govori o individualnosti i ličnoj aktivnosti. Lični problemi i problemi eskaliraju i zahtevaju hitno rešavanje. S druge strane, ovo je vreme povećanog ličnog uticaja na ono što se dešava okolo. Nakon određenih događaja, drugi ljudi će početi da vas doživljavaju drugačije. Možda je vreme da promenite način na koji se izražavate u društvu, svoj način delovanja, svoj pogled na život.

ŠKORPIJA

Škorpije će imati pokrenuta karmička pitanja jer koridor pomračenja aktivira teme 12. kuće. Ovo je i nesvesno, tajne, strahovi i kompleksi, bolnice, inostranstvo. Aktiviraju se skriveni neprijatelji, javlja se potreba za tajnim akcijama i prikrivanjem činjenica. Ono čega ne želite da se sećate samouvereno vas podseća na sebe. Naravno, ovo je vreme anksioznosti i sumnje. U zavisnosti od karakteristika ličnog horoskopa, razrešenje će se desiti u jednom ili drugom pravcu.

STRELAC

11. kuća je sfera prijatelja i istomišljenika, dugoročnih projekata. Sve što je vezano za internet resurse prolazi kroz ovu kuću. IT sfera, onlajn aktivnosti, javni poslovi. Ovo je dom budućnosti, nade, ispunjenja želja i novih početaka. U bliskoj budućnosti, vaš društveni krug će biti obnovljen, a neki od vaših prijatelja će pokazati svoje pravo lice. Može se desiti neka vrsta „čuda“, neobične i originalne manifestacije, sa negativnim koje vodi do neočekivanih neprijatnih događaja.

JARAC

Jarčevi moraju da se pripreme za promene u karijeri, zbog okolnosti će se promeniti životni ciljevi, jer koridor pomračenja utiče na 10. simboličku kuću. Kao rezultat događaja koji će se desiti krajem marta - početkom aprila, društveni status se može promeniti. Neko prolazi kroz razvod ili brak, penziju, udovstvo, neko napreduje ili dobija dugo očekivana dokumenta u inostranstvu. 10. polje se odnosi na pitanja statusa, rasta u karijeri, ugleda, ambicija, položaja u društvu.

VODOLIJA

Karakteristike 9. kuće uključuju širenje horizonta u svakom smislu te reči. Ovaj period opadajućeg meseca čini relevantnim pitanja stranih zemalja, visokog obrazovanja, putovanja na daljinu ili emigracije. Takođe u 9. polju postoje pitanja vezana za tradicije i kulture različitih zemalja, filozofiju. Ova astrološka kuća je veoma važna jer će dostignuća zavisiti od ličnih uverenja i moralnih vrednosti, pošto 9. polje prethodi 10. polju. Vodoliji se otvaraju nove perspektive, glavna stvar je da ih razmotrite i ne propustite.

RIBA

U Ribama je aktivirana najsloženija sfera života - simbolično 8. polje, koje je odgovorno za pitanja života i smrti, velikog novca, tuđih resursa, nasleđa i seksualne sfere. A takođe i kriminal, opasnosti, operativne intervencije, ekstremne situacije. Duboko, ezoterično istraživanje, magična strana života, kao i testamenti i nasledstva. Mnogi predstavnici znaka Riba počeće život od nule, zbog nepredviđenih, ponekad opasnih okolnosti.

BONUS VIDEO: