Прослављени глумац Милош Тимотијевић никада није причао о о приватном животу. Међутим, приликом гостовања у емисији "Ординација" на РТС-у открио је тешку животну причу која је почела када је био мали.

Мајка Милоша Тимотијевића оболела је од мултипла склерозе, када је он имао три године.

- Њој се одузела цела лева страна и то баш при силаску низ степенице. То је било доста трауматично. Ја сам тада био врло мали и не сећам се тачно тог периода. Више га знам из приче. Она је имала 28 година - почео је глумац.

Фото: АТА имагес

 

 

- Прошле су две или три године док њој није дијагностикована мултипла склероза осамдесете или осамдесет прве године. Тада се о њој није много знало, а није било ни лекова за њу. Болест је брзо напредовала.

- За само седам година она је легла у кревет и била је непокретна до смрти - рекао је Милош.

- Моје целокупно одрастање било је фокусирано на маму. Тата није био укључен у ту причу јер су моји били разведени. Бака и дека су били усмерени на тај део.

Фото: АТА имагес

 

 

- Пет и по до шест година пре смрти пала је у кревет и више није устала. Умрла је од запаљења плућа - каже Тимотијевић у поменутој емисији и истиче да те то формира као личност у тим годинама, преноси Глориа.

- Сваког петка сам одлазио код мајке на село, њој је то много значило. Баш ју је погодило, психолошки, имала је велике проблеме како са тим психички да се носи.

- Имала је ужасне болове у ногама. Почетком 1997. године већ се предала - каже Тимотијевић.

Фото: АТА имагес

 

 

Његова мајка је последњих неколико година живота била је непокретна, а преминула је 1997. у 47. години, када је глумац имао свега 22 године.

- Читав тај период био је грозан.

- Имали смо санкције, до лекова се тешко долазило, баш је било страшно, сналазили смо се како смо знали и умели.

Фото: АТА имагес

 

 

- Иначе, лекови који се данас користе у терапији мултипле склерозе служе само да се болест успори, а не у потпуности санира, пошто је у питању аутоимуно обољење, тело практично само себе напада.

- Још није откривен његов узрок, мада постоји неколико организација у свету које то испитују и надам се да ће ускоро доћи до неких конкретнијих резултата, јер ће онда лечење пацијената бити много лакше - рекао је једном приликом прослављени глумац.

БОНУС ВИДЕО: