Како поменути медиј сазнаје, заменик тужиоца Вјекослав Саулић је Жупанијском суду у Загребу 28. децембра 2023. послао оптужницу против 18 особа, међу којима је и познати певач.

Тони Цетински терети се да је платио како би набавио лажне потврде о вакцинацији против ковида.

Фото: Петар Милошевић

 

 

Окривљени се терете да су Ивану Џелалији дали новац како би медицинској сестри Петри Румихи, која је тада радила у дому здравља Загреб запад и била овлашћена за приступ и унос података у информациони систем министарства здравства, неистинито уписала податак да су окривљени вакцинисан.

- Ко службеној или одговорној особи понуди, да или обећа мито да унутар или изван граница свог овлашћења обави службену или другу радњу коју не би смела обавити, или да не обави службену или другу радњу коју би морала обавити, или ко посредује при таквом подмићивању службене или одговорне особе, казниће се казном затвора од једне до осам година - наводи се у допису.

Фото: Анђела Стевановић

 

 

Подсетимо, Тони је својевремено проговорио о наводима да је купио сертификат о вакцинацији.

- Ја нисам ни купио ни желео тај цовид сертификат. Сваки дан су ми људи нудили сертификат, али ја га никад нисам прихватио. А оптужене који су их правили уопште не познајем. Нажалост, систем је на различите начине вршио притисак на вакцинацију, па не чуди што су људи уопште успевали да функционишу. И брзо се заборавља - рекао је Тони тада за "Јутарњи.хр".

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: