Није прошло много времена пре него што је „Роки“ почео да се појављује у трендингу на друштвеним мрежама.

Многи корисници друштвених мрежа питали су се да ли су фотографије "дорађене" у фотошопу. Они који сумњају у то указали су на величину његових бицепса и поново поставили фотографију поред слике Макрона са мршавијом руком.

 

 

Други су се шалили и твитовали фотографије које је снимио Соазинг де ла Моасонијер, рекавши да се на њима види Макрон, страствени боксер, који се спрема да се суочи са Русијом и њеним 71-годишњим председником Владимиром Путином.

 

 

Они су урадили своју "верзију" тог сукоба на којој се види Макрон који удара Путина мало изнад скочног зглоба на нози. 

 

 

 

Било је и оних који су урадили другачије верзије фотографије те се између осталог Макрон налази и у купатилу, на wc шољи док стеже мишиће и бесно гледа у телефон. 

 

 

Креативност људи на друштвеним мрежама ишла је и даље, па су неки Макрона видели и као легендарног Морнара Попаја, са његовом препознатљивом лулом и тетоважом на бицепсу.

 

Многи сумњају у веродостојност објављених фотографија, а као доказе износе неке старије Макронове фотографије на којима му руке изгледају доста опуштеније.

 

 

 

Гаспард Гантзер, познати стручњак за односе с јавношћу, рекао је листу Нице-Матин да је председник желео да слике покажу „он је Француз као и сваки други... да је у одличној физичкој форми... да жели да се бори".

Емитер Си-њуза је о сликама рекао: „На две фотографије видимо шефа државе спремног за борбу, његовог погледа упереног у врећу за ударање. Као да је био одлучан да победи своје противнике. Исцртане црте лица, испупчени мишићи, стиснути зуби, председник изгледа као прави ратник.“

Француски недељник за жене "Femme Actuelle" дао је ласкавији поглед, рекавши да су фотографије "пун погодак" и такође указивале на испупчене бицепсе.

Међутим, фотографије нису прихваћене добро од стране свих Француза.

Сандрин Русо, опозициона посланица Зелених, поново је објавила фотографију на мрежи X уз коментар: "Каква беда политике!"

„Поза делује повољно“, рекао је француски дневни лист Ле Фигаро, али је додао да су фотографије „изазвале много спрдње“.

Фото: Профимедиа

 

Макрон је међу дугачком листом политичара који су желели да покажу своје спортско умеће. Његова супруга Брижит рекла је у новембру да је председник тренирао бокс два пута недељно.

БОНУС ВИДЕО: