На питање како европски политички кругови реагују на актуелну ситуацију у Хрватској, Пленковић каже да нема ништа посебно, али да људе прате и чуде се.

- Људи прате, чуде се и колутају очима, сви нормални људи. Јако добро све прате, свесни су да је реч о кршењу закона, Устава и да је то понашање изван свих оквира. Снажна је подршка свих мојих колега и сви желе победу ХДЗ-а, која је партнер њиховим странкама - рекао је Пленковић.

За Милановића је рекао да је "надасве духовит човек", што је, како је рекао, општепознато,

- За разлику од њега који тумара Хрватском као мува без главе и бави се остацима пропалога СДП-а, ми за Хрватску радимо озбиљне ствари. За разлику од његовог мандата, где је Хрватска била у рецесији, због њега. Верујем да су хрватски људи озбиљни и разумни па ће знати да препознају кко им нуди сигурност. Фабриковање кризе може креирати само онај који има лични страх. Очито је тај страх због промена на челу ДОРХ-а. Имамо посла с човеком који има проблема, а ти проблеми су слојевити - навео је Пленковић, пренели су хрватски медији.

Фото: Танјуг/АП

 

За Пленковића је Милановић потпуно небитан и на маргини свих важних политичких процеса и за Хрватску и за Европу, поручивши да шеф државе нуди једино хаос, неред и циркус.

Уверен је да су грађани довољно одговорни и разумни и да знају коме ће поклонити поверење.

На питање да ли га је слоган леве коалиције "Реке правде", Пленковић каже да могу ићи под којим год слоганом хоће и додао да је "то је једно главињање".

- Побегли су им и ИДС и Фокус, и још неке странке. Остали су с њима само ови који сами не могу прећи праг. Дакле, екипа која иде с њима на изборе да се укрца на њихова плећа и покуша бити у идућих неколико година поново у опозицији - навео је.

Фото: Танјуг/АП

 

Напоменуо је да ће он бити у Бриселу и на наредном Европском савету и на још низу седница Савета, а Милановић ће, каже, бити потпуно небитан, на маргини свих важних политичких процеса и за Хрватску и за Европу.

Додаје да је реч о човеку који Хрватску води у руски камп, изолационизам и који је починио велику спољнополитичку штету. Његов биланс у спољној политици је нула, навео је Пленковић.

БОНУС ВИДЕО: