Иако се у последње време доста наглашава да волите своје тело и да се осећате добро у сопственој кожи, ако желите да изгледате мало мршавије, онда се упознајте са цакам. Крој, принтови, боје, све су то фактори који би требало да узмете у обзир приликом куповине гардеробе. Ево шта можете да урадите:

Скоро сви мисле да неколико слојева одеће додају килограме, али стручњаци кажу да то није тачно. Додавање слојева заправо истиче дефиницију облика тела. Сви знамо да црна боја најбоље може да помогне у стварању илузије облика вашег тела. Ако желите да сакријете вишак килограма, одлучите се за њу. Пастелне боје и бела вам неће помоћи у овој ситуацији, ма колико то желели.

Фото: Профимедиа

 

Панталоне високог струка

Панталоне високог струка требало би да буду на вашој листи за куповину ако желите да сакријете вишак килограма. Оне могу да сакрију сало на стомаку, али такође чине да се осећате вишим и мршавијим. Фармерке високог струка могу да вам помогну да издужите ноге и изгледате виткије.

Ослободите се изношеног доњег веша

Доњи веш је важан део ове слагалице и основа је за све даље. Не носите грудњак који је опуштен или бикини који више не одговара вашем облику. Носите грудњак који вам даје пуну покривеност. Ваш доњи веш би по могућству требало да буде растезљив и високог струка како би могао да сакрије доњи стомак.

Аксесоари

Носите накит и употпуните свој изглед додацима као што су огрлица, минђуше, шал, сат. Они одвлаче пажњу од свега што сматрате недостацима на свом телу.

Никад хоризонталне шаре

Када покушавате да сакријете вишак килограма, избегавајте све што има хоризонталне шаре, било велике или мале. Хаљине са вертикалним принтом, прилагођене вашем облику и са деколтеом, требало би да буду ваш избор ако желите да изгледате виткије и више. Модели попут А кроја или сукњи високог струка структурирани су тако да покривају делове тела којима нисте најзадовољнији.