Iako se u poslednje vreme dosta naglašava da volite svoje telo i da se osećate dobro u sopstvenoj koži, ako želite da izgledate malo mršavije, onda se upoznajte sa cakam. Kroj, printovi, boje, sve su to faktori koji bi trebalo da uzmete u obzir prilikom kupovine garderobe. Evo šta možete da uradite:

Skoro svi misle da nekoliko slojeva odeće dodaju kilograme, ali stručnjaci kažu da to nije tačno. Dodavanje slojeva zapravo ističe definiciju oblika tela. Svi znamo da crna boja najbolje može da pomogne u stvaranju iluzije oblika vašeg tela. Ako želite da sakrijete višak kilograma, odlučite se za nju. Pastelne boje i bela vam neće pomoći u ovoj situaciji, ma koliko to želeli.

Foto: Profimedia

 

Pantalone visokog struka

Pantalone visokog struka trebalo bi da budu na vašoj listi za kupovinu ako želite da sakrijete višak kilograma. One mogu da sakriju salo na stomaku, ali takođe čine da se osećate višim i mršavijim. Farmerke visokog struka mogu da vam pomognu da izdužite noge i izgledate vitkije.

Oslobodite se iznošenog donjeg veša

Donji veš je važan deo ove slagalice i osnova je za sve dalje. Ne nosite grudnjak koji je opušten ili bikini koji više ne odgovara vašem obliku. Nosite grudnjak koji vam daje punu pokrivenost. Vaš donji veš bi po mogućstvu trebalo da bude rastezljiv i visokog struka kako bi mogao da sakrije donji stomak.

Aksesoari

Nosite nakit i upotpunite svoj izgled dodacima kao što su ogrlica, minđuše, šal, sat. Oni odvlače pažnju od svega što smatrate nedostacima na svom telu.

Nikad horizontalne šare

Kada pokušavate da sakrijete višak kilograma, izbegavajte sve što ima horizontalne šare, bilo velike ili male. Haljine sa vertikalnim printom, prilagođene vašem obliku i sa dekolteom, trebalo bi da budu vaš izbor ako želite da izgledate vitkije i više. Modeli poput A kroja ili suknji visokog struka strukturirani su tako da pokrivaju delove tela kojima niste najzadovoljniji.