Према његовим речима, дечак који је већ недељу дана на психијатрији у КЦ Војводина након што је откривено да је поклао животиње, био је малтретиран на имању на ком је живео. Према речима овог човека, малолетник је више од годину дана био практично запослен код власника убијених јагњића, а поред тога што су га терали да ради на њиховом имању, приморавали су га и да иде на посао у фирму у којој су они били запослени.

- Сваки дан је морао да долази у пола шест ујутру. Вероватно му се смучило више то малтретирање - каже саговорник и додаје:

- Људи којима је дечак заклао јагњад радили су у фирми, односно на фарми, коју са колегама надгледам и чувам. Пошто се посао у фирми проширио, они су пре нешто више од годину дана почели да доводе и дечака. Долазио је свако јутро од тада у пола шест, шест, остајао је ту по неколико сати. Помоћу камера смо имали прилику да пратимо сваки њихов корак, дечак је био толико вредан да ја немам речи. Видело се по њему да није толико здрав и да има неки проблем, али је стварно радио. Сатима би провео у хладном тору, а потом би одлазио кући.

Како објашњава саговорник, дечак који је био уписан у школу, на часове је ишао понекад, јер је морао да испуњава обавезе у тору.

- Деловало ми је да од посла ни не може да иде у школу, то је озбиљан физички рад. Можда, додуше и није био за школу, ко ће га знати. Оно што ми је најстрашније јесте да су га ти људи за које је радио омаловажавали, они су добијали паре, а он ни динара. Мислим да су његову породицу кроз дечаквов рад и држали код себе - наводи он револтирано:

- Када би одрадио први део посла, онда би долазио и у другу смену. Тачније, поподне где је опет сатима бринуо о животињама.

Дечак је, како додаје, 11. марта био на послу, а потом је отишао кући. - Нормално се понашао и то јутро, ништа није указивало да ће направити такав покољ. Прича се да су станодавци када су дошли из јутарње смене, тражили од њега, наводно, да иде код њихових јагањаца који се налазе неколико улица даље од куће у којој су били. Тражили су да их нахрани, а када се врати да опет са њима иде на посао - каже саговорник и додаје:

- Наводно, је гунђао док је ишао према том тору, а када је ушао разбеснео се, узео секиру и побио животиње. Станодавац када је открио шта му је урадио, покушао је да испегла ствари, али је схватио да је за њега боље да све објави на друштвене мреже.

Брат у затвору

Иначе, рођени брат дечака који је побио јагњице осуђен је на 13 година затвора јер је силовао њихове две сестре, које су те 2018. године имале пет и 15 година. Наиме, језиви инцест откривен је када је психолог вршачке школе приметио и посумњао да је старија девојчица сексуално злостављана. Психолог је своје сумње поделио са Центром за социјални рад, а о томе је обавештена и полиција.

- Девојчице су послате на лекарски преглед где је утврдено да су силоване - подсећа извор и додаје да је потом ухапшен, а Виши суд у Панчеву му је одредио вишегодишњу казну затвора за то кривично дело.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: