Амелија Барнхам је у прошлости освојила неколико новчаних износа у укупној вредности од 23.600 фунти (нешто више од три милиона динара) и трошила је 60 фунти (око осам хиљада динара) недељно на срећке.

Након њеног последњег добитка од 800 фунти на листићу ХотПикс којег је платила само фунту, оператери лутрије су почели да истражују 69-годишњу пензионерку.

Они су у њену кућу послали детектива како би доказали њен идентитет.

- Третирали су ме као неку врсту криминалца и било је застрашујуће имати некога у кући - рекла је Амелија.

Фото: Профимедиа

 

 

Проблеми пензионерке почели су када је свој добитак покушала да подигне у пошти, али су је уместо тога упутили у супермаркет где је претходно купила лото листић. У супермаркету је добила упуте да контактира компанију која управља лутријом.

Амелија је лото компанији послала фотографију добитног листића, а они су јој потом послали истражитеља. Истражитељ је посетио њен дом крајем фебруара и фотографисао њен листић, банковну картицу, банковне изводе, пасош па чак и саму Барнхам. Упркос уверавањима истражитеља да би требало да добије одговор у року од седам дана, Барнхам још увек чека исплату свог добитка.

Правила су се променила тако да се награде између 500 и 50.000 фунти више не могу подићи у пошти. Уместо тога, добитници сада морају компанији која заступа лутрију да покажу добитни листић. Менаџер компаније извинио се пензионерки и објаснио да су сигурносне провере важан део процеса провере добитног листића.

(Курир/Фениx)

БОНУС ВИДЕО: