После кратког филма о Мркоњићевом животу, за говорницу је изашао председник СПС-а и председник Народне скупштине, Ивица Дачић.

- Тешко ми је да држим говор после овога што смо видели. Скуп на којем се опраштамо од нашег Милутина је државна комеморација. То је одличан начин да се опростимо од њега у име Србије и њеног народа. Мркоњић је био и комуниста и социјалиста, и инжењер и директор и радник и друг и господин. Био је највећи друг међу господом и највећи друг међу господом - рекао је између осталог Дачић.

- Живот Милутина Мркоњића је живот ове земље. Он је до последњег дана био симбол свега онога што смо наследили из тог времена, свега најбољег из периода модернизације и изградње. На личном примеру је показивао да бити ижењер није само бити градитељ, већ много више.

- Достигао је врх у свему чиме се бавио. Био је генерални директор у ЦИП-у, по коме се тај период памти. Био је члан владе, министар, посланик. Знам да га позиције нису занимале, осим када је знао да нешто важно треба да се уради. Био је и наш председнички кандидат и почасни председник СПС-а. Био је и остао веран својим идејама и пријатељима, пре свега Слободану Милошевићу и његовој породици. Био је све што је требало да буде и што је својим радом заслужио - истака је Дачић.

- Нема краја у Србији у којем Мрка није оставио свој траг.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".