Са својим бендом Бијело дугме написао је и снимио десетине хитова, а један од највећих је нумера "Липе цвату". Брега наредне суботе наступа у Скопљу. Он ће са публиком прославити прославити свој 74. рођендан. Рок великан долази са својим оркестром Оркестром за свадбе и сахране, гудачима и хором у Спортски центар "Јане Сандански". У Скопљу ће се и поменути хит наћи на репертоару.

- Знам да су "Липе цвату" настале у Северној Македонији где је Горан био у неким албанским кафанама и чуо је како људи интересантно свирају, па му је дошла идеја да направи "Липе цвату". Тако да је то богатство што Бијело Дугме има, лепеза песама да ти памет стане. Јер било коју песму да кренемо да изводимо, сви певају с нама. Али певају и ове нове генерације. То је фасцинантно - изјавио је Ален Исламовић прошле године за Аваз.

Јурица Пађан у исповести за Курир открио је да је "Липе цвату" прво отпевала Бисера Велетанлић.

Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Tri boje zvuka - Zvanični kanal

 

- Наступали смо на Хит паради у Београду. Наиме, ми смо самостално тамо исто наступали, и дошао нам је Бреговић у гардеробу и замолио - да ли бисмо му помогли да пратимо Бисеру Велетанлић, за коју је написао песму. Није имао бенд. Ми смо у гардероби са Брегом научили песму за пола сата, изашли на бину... То је била тада најважнија и најпопуларнија емисија. Свирали смо песму "Шта ћу, нано, драги ми је љут". Никад нисте чули ту песму.

- Хит је постала кад ју је Брега снимио с Дугметом као "Липе цвату". Написао је нови текст. Била је мегахит, а ми смо је први одсвирали уживо - присето се фротмен групе Аеродром која наступа 10. априла у Дому синдиката, сада МТС дворани у Београду.

БОНУС ВИДЕО: