Sa svojim bendom Bijelo dugme napisao je i snimio desetine hitova, a jedan od najvećih je numera "Lipe cvatu". Brega naredne subote nastupa u Skoplju. On će sa publikom proslaviti proslaviti svoj 74. rođendan. Rok velikan dolazi sa svojim orkestrom Orkestrom za svadbe i sahrane, gudačima i horom u Sportski centar "Jane Sandanski". U Skoplju će se i pomenuti hit naći na repertoaru.

- Znam da su "Lipe cvatu" nastale u Severnoj Makedoniji gde je Goran bio u nekim albanskim kafanama i čuo je kako ljudi interesantno sviraju, pa mu je došla ideja da napravi "Lipe cvatu". Tako da je to bogatstvo što Bijelo Dugme ima, lepeza pesama da ti pamet stane. Jer bilo koju pesmu da krenemo da izvodimo, svi pevaju s nama. Ali pevaju i ove nove generacije. To je fascinantno - izjavio je Alen Islamović prošle godine za Avaz.

Jurica Pađan u ispovesti za Kurir otkrio je da je "Lipe cvatu" prvo otpevala Bisera Veletanlić.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Tri boje zvuka - Zvanični kanal

 

- Nastupali smo na Hit paradi u Beogradu. Naime, mi smo samostalno tamo isto nastupali, i došao nam je Bregović u garderobu i zamolio - da li bismo mu pomogli da pratimo Biseru Veletanlić, za koju je napisao pesmu. Nije imao bend. Mi smo u garderobi sa Bregom naučili pesmu za pola sata, izašli na binu... To je bila tada najvažnija i najpopularnija emisija. Svirali smo pesmu "Šta ću, nano, dragi mi je ljut". Nikad niste čuli tu pesmu.

- Hit je postala kad ju je Brega snimio s Dugmetom kao "Lipe cvatu". Napisao je novi tekst. Bila je megahit, a mi smo je prvi odsvirali uživo - priseto se frotmen grupe Aerodrom koja nastupa 10. aprila u Domu sindikata, sada MTS dvorani u Beogradu.

BONUS VIDEO: