Чланица слободних демократа (ФДП), усмерених на пословање, нагласила је важност цивилне одбране у интервјуу за локални лист "Функе Медиа Гроуп".

Штарк-Вацингер је рекла да школе треба да се баве цивилном заштитом и нагласила да циљ мора бити "јачање наше отпорности".

Чланица слободних демократа (ФДП), усмерених на пословање, нагласила је важност цивилне одбране у интервјуу за локални лист "Функе Медиа Гроуп". Штарк-Вацингер је рекла да школе треба да се баве цивилном заштитом и нагласила да циљ мора бити "јачање наше отпорности".

- Друштво у целини мора бити добро припремљено за кризе – од пандемија, природних катастрофа до рата - рекла је она, преноси "Билд".

"Не разумем отпор таквој пракси"

Штарк-Вацингер се осврнула на вежбе цивилне одбране које се изводе у школама у другим земљама, попут Уједињеног Краљевства, рекавши да би Немачка могла да уради исто.

Министарка је такође позвала на развој "опуштеног" односа између студената и оружаних снага. Она је предложила да војни официри посете школе како би објаснили шта "Бундесвер (оружане снаге) ради за нашу безбедност".

Она је истакла да не може да разуме отпор таквој пракси.

Официрима за младе Бундесвера је тренутно дозвољено да посећују школе у ​​Немачкој на позив наставника или школских администратора.

Штарк-Вацингер је такође позвала да се млади људи у Немачкој упознају са претњама слободи, како би се боље оспособили да се носе са таквим опасностима.

Ово не би требало да буде сопствени школски предмет, већ део наставног плана и програма.

(Блиц/Билд)

БОНУС ВИДЕО: