Грбин је на конференцији за новинаре,на којој се појавио ненајављено Милановић, рекао да је дан прекрасан јер се креће у промене.

- У животу сваког од нас постоје тренуци кад треба изаћи из зоне комфора. Тај час је куцнуо на моја врата моментом становитог (Ивана) Турудића - рекао је Милановић.

Сви покушаји да се, како је казао, то спречи завршили су зулумом.

- Дошло време да се коњи седлају - рекао је Милановић, који је некада предводио СДП.

Милановић је обећао одлучну и чисту власт.

- Лопове, угњетаваче и њихове помагаче избацићемо. Са мном знате на чему смо. Ја и моји сарадници се у узусе власти нисмо огрешили, видело се, зна се, и нећемо. Од разлика је већа вера и снага да можемо радити заједно - навео је Милановић, који је само пар сати раније саопштио да ће парламентарни избори бити одржани у среду, 17. априла.

Фото: Јутјуб принтскрин/Jutarnji list

 

Поручио је да "реке правде долазе, да ће се на пролеће излити" и, како је навео, "живећемо у једној бољој, праведнијој Хрватској”.

Иначе, председнички избори у Хрватској би требало да буду одржани крајем године први круг, а евентуални други круг у јануару 2025.

- Крећемо у промену која је Хрватској насушно потребна. Изборни дан у среду постаће празник слободе и демократије, али постаће и симбол тренутка када се Хрватска поновно почиње мењати на боље. Пре 24 године такође смо имали изборе који нису пали у недељу, а од 2000. до данас ово су дефинитивно најважнији избиори с којима се Хрватска суочава, зато што су ово постали избори за демократију - поручио је Грбин.

Знам да је било много критика на мој рачун и зато нећу бити кандидат СДП-а за премијера Републике Хрватске. Зоран Милановић ће бити носилац листе СДП-а у Првој изборној јединици. Он ће бити, казао је Грбин, ускоро председник Владе РХ.

БОНУС ВИДЕО: