Неки би рекли колико певачица добро изгледа, да јој је у животу имала све што је хтела и да јој је било лако. Међутим, она је имала тешку причу нарочито када је настао рат у родном Сарајеву. Тог тренутка је изгубила све што је веже за тај град. Једном приликом с присетила к ако је изгледао дан кад је морала отићи: 

- Сећам се тог дана. Купила ја авионску карту Стохлом- Београд- Сарајево. То је лет који полази из Стохлома рано ујутру, поподне смо у Београду и онда увече за Сарајево. То је био 1. април. Долазим на аеродром у Београд, стиже информација лет се отказује за сат времена. Након тога опет се одлаже лет и опет и онда кажу да је лет померен за Сарајево за ујутру. Ја зовем оца, а ми смо живели много близу аеродрома, буквално кад слеће авион имате осећај да ће вам ући кроз прозор - искрена је Неда и додаје: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

- Ја му кажем "Тата шта се дешава, јел магла?", зато што су нам рекли да се помера лет, због временских услова. Каже он мени да је време сасвим фино, да нема снега ни ветра, и каже ми није то због времена. Ја тада остајем у Београду, тада сам имала неки стан овде купила сам га 87. и био је полунамештен чисто да може да се преспава. Ујутру пре зоре ја одем на аеродром, кад тамо туче за карте, огромна гужва, шушка се о неким барикадама, снајперима. Ја не знам, не верујем много јер је било много панике. И опет отказан лет. Ја зовем тату он ми каже "Овде се нешто догађа", ја их молим да седну на авион и дођу у Београд ма тата ни да чује каже неће он из своје куће. Једва сам намолила мајку и сестру да дођу 6. априла иако су биле љуте на мене. Е, то је био мој задњи улазак у мој стан, који сам закључала 7. марта и од тада више никад нисам ушла у свој стан. Да ми је неко рекао да ће то до те мере да измени стварност... Све што смо стекли је девастирано, однешено, разнешено. Али мржња, одјеци тога свега, па то нисам ни у сну могла да верујем. До јуче смо се веселили, фантастично живели да је све пропало тако лако. - говорила је певачица у емисији "Викенд јутро" код Јоване Јеремић.

БОНУС ВИДЕО: