Војин Ћетковић, омиљени шмекер на нашој глумачкој сцени још од улоге фудбалера у серији "Породично благо", до данас је задржао ту ласкаву титулу. Своје име никада није укаљао, а негујући традиционалне вредности, постао је синоним за правог господина којем су супруга и деца на првом месту.

Одрастао је у патријархалној породици, Слободанке из Крушевца и Чедомира Ћетковића из Колашина, а име је добио по деди. Има млађег брата Бојана, за којег неретко истиче да је много духовитији и успешнији.

Фото: АТА имагес

 

 

Био је велики заљубљеник у књижевност, али се ипак одлучио да студира глуму, а на тај потез највећи утицај је имао рођак Милован, иначе филмски режисер, коју је изненада преминуо у 54. години.

Глумачку каријеру започео је у Крушевачком позоришту, професионалну у Народном позоришту у Београду, а након уписивања Факултета драмских уметности у Београду, 1996. постао је члан Југословенског драмског позоришта, које га је стипендирало. Прву ТВ улогу остварио је у филму Рај, Петра Зеца 1993. као Томин друг, а прву главну улогу у филму Зона Замфирова 2002. године као Мане. Прославио се улогама Горана Бранда Гагића у ТВ серији Породично благо.

Први брак са водитељком

Многи су заборавили да је Војин Ћетковић пре брака са Слободом Мићаловић, био ожењен још једном лепотицом.

 

 

Наиме, Војин је давне 2001. стао на луди камен са водитељком некадашњег Трећег канала Наташом Миловановић, која је у то време водила ауторску емисију "Водићу те, само реци где".

Брак Наташе и Војина није потрајао, а глумцу се свидела 10 година млађа колегиница Слобода Мићаловић.

- Сећам се првог тренутка када сам је угледао, снимали смо 'Зону Замфирову', а она је била студенткиња. Никада на тај начин нисам гледао студенткиње, нарочито јер су већина њих биле клинке. Прошло је неколико дана снимања, позвао ме је сниматељ да дођем да погледам нешто. Видео сам је као неко ко ће вероватно да снима, нисам је посматрао као лепа је или на неки други начин. Тада сам је први пут запазио. Не могу да кажем да је била први пут одушевљена када ме је видела, али се смекшала.

Наиме, у то време обоје су имали партнере, а љубав између њих се родила постепено, из блиског пријатељства. Глумац и глумица су се додатно зближили током снимања другог заједничког филма "Пљачка Трећег рајха", када су почели интензивније да се друже.

 

 

Доста се писало о Наташи када је ставила тачку на брак са тада најперспективнијим младим глумце за којим су све жене луделе. Наводно, кратко је била у вези са Гораном Питићем, некадашњим министром у Влади Зорана Ђинђића, иначе доктором економских науке, који се може похвалити веома занимљивом и необичном животном причом.

Праву љубав осетио поред Слободе Мићаловић

На вечну љубав заклели су се 12. маја 2008. у „Цркви Василија Острошког“ на Бежанијској коси. Она је имала 26 година, а он десет више. Кумови су им били колеге и најбољи пријатељи, Никола Ђуричко и Наташа Нинковић.

Пар је у срећном браку већ више од деценије и по, а разлика у година у њиховом случају се испоставила као пун погодак.

Фото: АТА имагес

 

 

- Имам ту срећу да је Војин старији десет година и у односу на мене много је мирнији и сталоженији. Он је тај који често смирује неку ситуацију. Живиш са цимерком па се посвађате, камоли са супругом у браку. Наш брак је стабилан, благо је напет и узбудљив, а ја то волим. Да је другачије, било би ми досадно - рекла је глумица једном приликом.

Годинама су радили на потомству, а сваки покушај био је безуспешан. Емотивна прича откривена је у једној телевизијској емисији пре неколико година, а испричао ју је њихов породични пријатељ теолог Милош Стојковић.

- Наша позната глумица Слобода Мићаловић добила је близнакиње помоћу чудотворне лозе са Хиландара. Причала ми је то Слобода, која је, такође, пријатељ манастира. Њој је лозу донео колега Иван Босиљчић, преко својих пријатеља, јер Војин и она четири и по године нису могли да имају децу. Захваљујући лози, они су добили близнакиње Веру и Милу - сматрао је теолог.

Фото: АТА имагес

 

 

Када је остала у другом стању, због компликоване трудноће, глумица је морала да мирује, што јој није тешко пало. Отказала је све пословне обавезе и трудничке дане је проводила одмарајући се. Својевремено је глумица причала за медије како је прижељкивала близанце, али и да се веома изненадила када је сазнала да јој се жеља остварила.

- Ја сам прва у својој фамилији која је добила близанце, док их са Војинове стране има стриц. Иако сам у дубини душе то жарко желела, била сам у шоку услед неизвесности коју са собом близаначка трудноћа носи. Тата је од почетка желео ћеркицу и жеља му се двоструко остварила - рекла је тада Слобода.

БОНУС ВИДЕО: