Она је рекла да су неки од њених најбољих пријатеља из Србије, те је одлучила да направи листу најдражих српских речи. Како је у Америци живела са њима, имала је прилику да се ближе сретне са српским језиком и комуницира свакодневно са људима из Србије.

Иначе, код свих генерација које нису училе српскохрватски језик у школи, речи из српског и хрватског језика привлаче посебну пажњу обе нације, те она није прва која је овако нешто урадила.

На њеној листи, на првом месту нашли су се називи месеца у години.

"Колико савршено, кад ме неко пита који је девети месец, српањ, коловоз, рујан... "Смувати" некога, не знам како се каже код нас. Даље, "како беше", ово обожавам. Кад ме Сања пита нешто "како оно беше", предобро.

Даље, "фазон", колико једноставна, а савршена реч. Једна од мојих најдржих "елем", звучи као мелем, тако једноставна и предобра реч. Ово не чујем често, али кад чујем јако ми је смешно, "далеко Боже било", као далеко од тога. "Буквално" и "много", то је део мог свакодневног разговора, стално то користим.

@pepyyyyyyyy Mislila sam stavit i proja, ali proja nije rijec nego osjecaj✨✨✨✨ #fyp #balkan #zagreb #srbija #hrvatska ♬ dance the night away sped - 💗 S O U N D S 🐆

Даље имамо "чинија", најслађе икад. Када су Сања и Мио дошле код мене и рекле "што су ти лепе ове чинијице", преслатко.

Велике сам проблеме имала са "ранац" будући да сам живела са тим пријатељицама у Америци, "ди ти је ранц" или оно "имаш качкет", чудно ми је било, а сад су ми драге речи.

Следеће, све изведенице од другарице, друг, комшија, "комшилук" је прекрасна реч. Ето, волим вас моји пријатељи и фалите ми", рекла је она на крају видеа.

Једну реч је хтела да стави на листу, али, како је написала у опису видеа "проја није реч, него осећај", те је проја са ове листе изостала.

"Мени боље да казем френдице него другарице а из Србије сам", један је од коментара испод овог видеа.

"Ја волим патофна", "Шта значи елем", "Ја волим ваше месеце. Коловоз, травањ... Волим траперице, тенисице, реч тисућа омиљена. Кај ово оно", неки су од коментара.

БОНУС ВИДЕО: