Миличић је у популарном кошаркашком подкасту "Јао Миле" признао да се каје због гнусних увреда које је пред камерама изнео на рачун судија на Европском првенству 2007. године.

Љубитељима кошарке у Србији Европско првенство 2007. године у Шпанији није остало у лепом сећању. На њему су "орлови" доживели тотални дебакл, пошто су изгубили сва три меча на турниру и у групној фази завршили такмичење.

Након шокантне елиминације нашег националног тима Дарко је жестоко извређао судије, а "његов наступ" пред новинарима и данас се препричава.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Дарко Миличић је после сусрета на молбу новинара да прокоментарише утакмицу одговорио низом грубих псовки и увреда на рачун судијске тројке. Није могао да се заустави, до краја интервјуа најгорим могућим псовкама чашћавао је арбитре и чланове њихових породица.

Данас се због тога горко каје.

Фото: Н. Параушић, И. Маринковић

 

 

- Искрено да ти кажем, све сам исповедио, али то нисам никада. Донекле начин на који сам се обратио није леп, није лепо да се обратиш било коме. Биле судије у питању, било ко, моје мишљење о њима је моје мишљење. Сигурно да начин на који сам се обратио у том моменту није у реду, ни на нивоу кошарке на којем смо играли, било је Европско првенство... Ни начин, ни моменат, ни место, ни време и избор речи је сигурно био ружан, помињао сам нечију децу, ћерке... - почео је Миличић.

- Сигурно да је ружно и сигурно да је крађа постојала, то иде њима на душу. Ако ћеш ти негативно да утичеш на нечији рад и труд, на то што се неко труди, изгара, твоје намерно лоше одлуке иду теби на част. Боже опрости мени што изговорих све те бљувотине на рачун деце и на рачун људи које не познајем. Ја познајем те џукеле, са њима сам имао директно или индиректно сукоб, али поменух људе које не познајем, децу - додао је Дарко.

(Јао Миле)

БОНУС ВИДЕО: