Наташа Нинковић, Радивоје Раша Буквић, Вања Ејдус, Марина Ћосић, Клара Хрвановић заједно на великом биоскопском платну у остварењу посвећеном Тијани Јурић  "48 сати и 1 минут" који је режирала Сање Рајичић ака Сониа Алеxа, премнијерно ће бити приказан 21. марта у мтс Дворани.

У филму "48 сати и 1 минут" улогу тумачи и некадашњи, вољени глумац Марко Живић, док легенда српске сцене Небојша Глоговац нажалост није доживео да оствари своју планирану ролу у овом филму.

Одмах након београдска премијере  најављиваног и дугоочекиваног филма српско-америчке копродукције „48 сати и 1 минут“ ,ово остварење добија свој биоскопски живот широм Србије, и у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу …, најављено је из МегаЦом Филма.

Сценарио за остварење „48 сати и 1 минут“ поверен је истакнутим глумцима наше сцене и  посвећен је девојчици Тијани Јурић чије је трагично страдање пре тачно десет година оставило дубоки ожиљак у нашем народу и јавности.

„48 сати и 1 минут“ има за циљ да уметност искористи као средство како би се подигла свест о несталој и отетој деци.

Прича прати Александру која се враћа у своју отаџбину, две деценије након рата, у жељи да, у духу српске културе, одгоји ћерку.

Породична идила, међутим, бива уништена отмицом њене петогодишње Лене, а изјава дежурног полицајца да се деца обично појаве до јутра, као оправдање за непокретање истраге док не прође 48 сати нагони Алекс да се сама упути на улице Београда, у лавиринт страха и непознатог.

Према речима аутора филма ова прича обухвата одлике српског народа, културе и традиције и прича је очима жене, мајке која је изгубила ћерку.

„Веома смо били инспирисани да кроз овај филм откријемо срце и душу ове отпорне и несаломиве земље, да прикажемо снагу њеног народа.Протагонисткиња Александра је бачена у опасан свет, где њени најближи уместо да јој пруже подршку, они сумњају у њен здрав разум. Међутим, Алекс због наде, те српске отпорности и успомене на дечији смех, ни једног момента не одустаје у потрази за Леном, која је њен сунцокрет у пољу уништења.“

Сценарио филма „48 сати и 1 минут” поверен је истакнутим именима наше сцене, глумцима Наташи Нинковић, Радивоју Раши Буквићу, Вањи Ејдус, Марини Ћосић, Клари Хрвановић као и преминулом глумцу Марку Живићу.

Легенда филма Небојша Глоговац, нажалост није доживео да одигра своју планирану улогу за овај филм.

БОНУС ВИДЕО: