"Стајао је насред улице, са крвавом одећом. Позвала сам га да уђе код мене у радњу, док не дође полиција и тада сам га питала: 'Шта си то радио?', на шта ми је он само кратко одговорио: 'Играо сам се са секиром'.. Имао је неки чудан поглед, није много причао."

Тако је мештанка села Марковац код Вршца у ком се догодило незамисливо описала како се понашао дечак (13) који је у понедељак убио секиром 12 јагањаца у тору.

Злочин је открио власник оваца који је и не слутећи шта ће га затећи у штали, отишао да обиђе стадо. Када је ушао, уследио је шок - 12 мртвих јагњаца лежало је у локви крви.

- Цео тај дан он је негде лутао, ишао је од куће до куће. Затим је отишао и код Пеђе, код кога је некада и живео. Ушао је у кућу иза неког бицикла, отишао до фрижидера, јео и онда кренуо до штале где је и побио све овце. Прича се по селу да су сцене биле језиве, локве крви, обезглављене животиње. Ми смо шокирани, не можемо да дођемо себи - прича узнемирена комшиница за Блиц.

Фото: Ј. Ј. Баљак

 

 

Како каже, власник оваца је прво помислио да су овце убили шакали, али је уследио шок након што је сазнао да се иза свега крије малолетник који му је живео у кући.

- Мајка га је још раније напустила, удала се у другом селу и нико одавде не жели ни да чује за њу. Отац му се шлогирао, па је бригу о њему и дечаку преузела жена из села. Нису у сродству, али она брине о њима. Некада је одлазио и код Пеђе, спавао је тамо, јео, живео је и код њега. То се са њим никада није знало, ишао је где и када му је одговарало - прича саговорница.

"Увек је имао неки чудан поглед, није пуно причао"

Према њеним речима, малолетник који је секиром усмртио 12 јагањаца одувек је био проблематичан.

- Стално је бежао од куће, није се знало где спава. Крао је по кућама ловаца, узимао је патроне за пушке и ко зна шта све. Није пуно причао, увек је имао неки чудан поглед. Видело се да нешто није како треба - тврди забринута комшиница.

Истиче и да ухапшени дечак има још три брата и једну сестру.

Фото: Ј. Ј. Баљак

 

 

- Најстарији брат му је у затвору због сексуалног злостављања старије сестре. Други брат му је побегао од куће, а трећи чува краве у неком селу. Цела породица је проблематична - наводи она.

Напомиње и да је малолетник причао како ће убити Пеђу и Виолету, људе који се брину о њему како би отишао у затвор.

Фото: Ј. Ј. Баљак

 

 

- Причао је како ће их убити и да ће након тога отићи у затвор, јер му је најстарији брат рекао да су добри услови и да се тамо лепо живи. Раније је живео код мајке без прозора, она је стално доводила неке мушкарце, ко зна какве трауме су му остале и шта је све преживео - тврди наша саговорница.

Додаје и да је дечак све признао полицији, те је отишао заједно са њима да им покаже и секиру којом је извршио овај језиви злочин.

Фото: Ј. Ј. Баљак

 

 

С обзиром да дечак још нема 14 година, о догађају је обавештен дежурни тужилац Више јавно тужилаштво Панчево. У међувремену, превезен је у Клинички центар Војводине на Клинику за психијатрију, одељење за дечију психијатрију и адолесцентску психијатрију.

Увиђајем је утврђено да нико од породице малолетника не поседује оружје, те да је злочин извршен секиром која је заплењена.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: