У зимском периоду, нажалост, чести су пожари, а претходних година такве несреће односиле су бројне животе, међу којима су били и најмлађи. Прошле године Србија је била завијена у црно када се догодила стравична трагедија у околини Бачке Тополе!

Двоје деце, старости од две и три године, настрадало је почетком марта 2023. у пожару у Старој Моравици, који је у раним јутарњим сатима избио у кући, у којој је живела породица са шесторо малишана.

Ватра је захватила три просторије, а двоје малишана нажалост није имало никакве шансе.

Очајне комшије су тада испричале кажу да је неколико деце успело да се отац Д.И. спасио, тако што је наводно скочио кроз прозор. Међутим, двоје његове деце није успело.

Како су тада писали медији, сумња се да је узрок буктиња пећ на коју су се грејали.

-  Сумња се да је до пожара дошло након што је нека искрица испала из пећи за ложење који се у тренутку, наводно, брзо проширио и захватио просторију у којој је било грејно тело - казао је тада саговорник за медије и додао:

- Претпосатавља се да је двоје дечице, које је настрадало било тик до пећи, док је из ватрене стихије спашено других двоје малишана. Пожар је букнуо у кући у којој живи вишечлана породица, а осталих четворо деце у тренутку пожара било је у школи - речено је тада.
Комшије су биле сломљене.

- Било је страшно видети како износе два малена тела, овако нешто наше село никада није доживело - рекла је тада комшиница за Ало!

БОНУС ВИДЕО: