U zimskom periodu, nažalost, česti su požari, a prethodnih godina takve nesreće odnosile su brojne živote, među kojima su bili i najmlađi. Prošle godine Srbija je bila zavijena u crno kada se dogodila stravična tragedija u okolini Bačke Topole!

Dvoje dece, starosti od dve i tri godine, nastradalo je početkom marta 2023. u požaru u Staroj Moravici, koji je u ranim jutarnjim satima izbio u kući, u kojoj je živela porodica sa šestoro mališana.

Vatra je zahvatila tri prostorije, a dvoje mališana nažalost nije imalo nikakve šanse.

Očajne komšije su tada ispričale kažu da je nekoliko dece uspelo da se otac D.I. spasio, tako što je navodno skočio kroz prozor. Međutim, dvoje njegove dece nije uspelo.

Kako su tada pisali mediji, sumnja se da je uzrok buktinja peć na koju su se grejali.

-  Sumnja se da je do požara došlo nakon što je neka iskrica ispala iz peći za loženje koji se u trenutku, navodno, brzo proširio i zahvatio prostoriju u kojoj je bilo grejno telo - kazao je tada sagovornik za medije i dodao:

- Pretposatavlja se da je dvoje dečice, koje je nastradalo bilo tik do peći, dok je iz vatrene stihije spašeno drugih dvoje mališana. Požar je buknuo u kući u kojoj živi višečlana porodica, a ostalih četvoro dece u trenutku požara bilo je u školi - rečeno je tada.
Komšije su bile slomljene.

- Bilo je strašno videti kako iznose dva malena tela, ovako nešto naše selo nikada nije doživelo - rekla je tada komšinica za Alo!

BONUS VIDEO: