Сви имамо ритуале, али понекад ти ритуали доносе више штете него користи, посебно када је у питању почетак дана. Можда треба да размислите о својој јутарњој рутини и да се запитате да ли вас оне припремају за успех или је то само низ навика које никада нисте помислили да промените.

Фото: Профимедиа

 

 

Како можете да утврдите да ли оно што радите сваког јутра заиста помаже вашем успеху или само "убијате" време пре посла? Ово су 5 навика успешних људи.

1) Не одлажу аларм ујутру

Они не верују у концепт 'још пет минута'. Уместо тога, скачу из кревета чим им зазвони аларм. Зашто? Зато што схватају да им тих додатних неколико минута сна неће бити од користи. Штавише, успешни људи схватају да притискање дугмета за одлагање води само до лошег и непродуктивног почетка дана.Избегавају дугме за одлагање јер је за њих свако јутро прилика да започну свој дан и постигну више.

2) Не журе

Једна заједничка особина успешних људи је да не започињу дан у журби. Они знају да јутра одређују тон за остатак њиховог дана.Уместо да се муче да се спреме, они одвајају време да се ментално припреме за дан који је пред нама.

Могу да медитирају, читају или једноставно мирно седе уз шољицу кафе.Овај миран и сабран почетак омогућава им да дану приступе са јасним и фокусираним умом, а не узнемиреним.

Све је у проналажењу равнотеже и преузимању контроле над својим јутром уместо да дозволите да вас јутро контролише.Дакле, уместо да журите кроз врата, покушајте да створите мирну јутарњу рутину која ће вас припремити за успешан дан.

3) Не размишљају о неуспеху

Не почињу свој дан размишљајући о неуспесима. Уместо да допусте да им то поквари јутро или расположење, они уче из тога и иду даље.Они схватају да неуспех није препрека већ одскочна даска ка успеху.

То је лекција, а не казна.Дакле, сваког јутра, уместо да се туку због онога што је јуче пошло наопако, они се фокусирају на оно што се данас може учинити боље.

Да, боли неуспех. Али оно што више боли је допустити да вас неуспех спречи да идете напред.Сваки дан је нова шансада будемо бољи и бољи. Зато немојте губити јутра размишљајући о прошлости када их можете уложити у изградњу своје будућности.

4) Не занемарују бригу о себи

Они схватају да је брига о свом уму и телу кључна као и поштовање рокова и закључивање уговора.Видите, они препознају да не могу да пију из празне шоље. Не могу дати све од себе ако се не осећају најбоље, пише сајт Геедитинг.

Зато свако јутро одвајају време да се негују .Дакле, имајте на уму да ваше благостање није луксуз; то је неопходност. Ви сте ваш најважнији пројекат, зато водите рачуна о себи.

5) Не одлажу ствари

Сви смо били тамо, зар не? Постоји задатак са којим треба да се позабавимо, али га одлажемо за касније. Али ево ствари: успешни људи то не раде.Они знају да је одуговлачење крадљивац времена.

Они схватају да одлагање задатака само ствара више стреса и мању продуктивност. Они се директно носе са тешким задацима, не остављајући простора за одлагање.

Да, лакше је рећи него учинити. Али запамтите, сваки минут који проведете размишљајући о томе да нешто урадите је минут који сте могли да потрошите да то заиста урадите.Дакле, хајде да зауставимо одуговлачење у корену и започнемо дане са ставом „могу да урадим“. Јер што више одлажемо, мање постижемо.

Сенса