Полиција је извршила рацију и уклонила 34 тела након што је прошле недеље изражена забринутост због понашања независних директора за сахрану, док су отац и ћерка идентификовани као — Роберт Буш (46) и Саски Буш (23).

Полиција Хамберсајда истражује фирму након извештаја о забринутости око "процеса складиштења и управљања који се односе на бригу о покојницима".

Компанија је две године била на ивици да буде избрисана из регистра предузећа.

 

 

"Најбоља доступна услуга"

Рачуни фирме тренутно касне, а компанија је добила пето јавно упозорење да се суочава са "принудним брисањем". Погребник је од јануара 2022. године добијао упозорења да ће започети поступак за гашење предузећа и обавестити повериоце да не измирује своје финансијске обавезе.

У свакој прилици фирма је добила одгоду и поступак обавезног брисања је прекинут.

 

 

На својој веб страници погребно предузеће обећава "најбољу доступну услугу и негу".

 

 

Неколико тела је пребачено из просторија на Хесл Роуду у Халу у мртвачницу локалних власти у Халу, саопштила је полиција Хамберсајд.

- Можемо потврдити да су мушкарац од 46 година и жена од 23 године ухапшени због сумње да су спречили законито и пристојно сахрањивање, превару лажним представљањем и превару злоупотребом положаја и да остају у полицијски притвор у овом тренутку - навео је помоћник начелника полиције, Том Мекохлин.

Опсежна истрага је у току, навео је помоћник, којом ће се утврдити све малверзације у вези са овим случајем.

(Дејли мејл)

БОНУС ВИДЕО: