- Ми смо стварно пресрећни због свега. Изузетно смо поносни", коментарисала је Маја Маћешић велики успех Николе Јокића који је прошле године проглашен за МВП-а НБА лиге након што су Денвер нагетси у чијем дресу игра, савладали Мајами хит и по први пут добили финале - причала је Маја за "Блиц Жену".

Фото: Танјуг/АП

 

 

Маја каже да се са сестром Наталијом која са Николом и њиховом ћерком Огњеном живи у Денверу, чује константно. Раздвојеност уз нове технологије и није тако страшна, како додаје.

- Наталија је моја друга половина, ми смо стварно јако везане, далеко смо, али то ништа не значи - поручује.

Маја и Наталија су као деца заједно са родитељима биле у избегличкој колони из Крајине, бежећи од "Олује" 1995. године. Њихова мајка Даница је тада за "Новости" рекла следеће:

 

 

 - Ми смо Маћешићи. Ово је Маја, три и по године има. А, ово Наталија, седам месеци тек напунила. Прва је беба рођена у овој години, у Крајини, нама је ово други пут да бежимо. Живели смо у Карловцу. Када ту више није било живота, побегли смо у Слуњ. Сада поново бежимо, а не знамо куд. Знамо да више нема назад.

- Ми смо биле јако мале када се све то дешавало. Наши родитељи су се потрудили да тај део детињства не осетимо на можда неки лош начин. Имала сам три године када се то догодило, а Наталија седам месеци. Искрено и не сећам се детињства као неког лошег периода него као најлепшег периода живота. На крају крајева, мама и тата су заслужни за то, тако да нема лоше успомене на детињство - истиче.

Мајин зет је светски ас, али за најближе "само" Никола.

 

 

- Наталија и Никола су јако дуго заједно. Искрено да вам кажем, уопште га не посматрам као неког познатог. Ми живимо у малом месту где њега сви знају, поштују, воле и цене. Када је неко члан ваше породице дуги низ година, онда немаш осећај да је он некоме другом познат - додаје Маја па потврђује да је Никола ван терена "обичан" човек - Диван је и пре свега један велики човек.

На питање како се њена сестра Наталија Јокић носи са свим професионалним изазовима свог супруга, како прати његове мечеве, Маја каже:

- Она је једна жена змај. Просто онај ко је на терену, он игра, остали могу само да бодре, то је чињеница.

 

 

Маја је пре неколико година интервјуисала свог зета.

- Било је то за моје мастер студије. Завршила сам Педагошки факултет, па после тога уписала мастер, па сам имала одређену тему и било ми је најлакше да интервју урадим са неким кога знам - напомиње.

БОНУС ВИДЕО: