Глумац Бранислав Лечић поднео је тужбу против своје колегинице Анђеле Јовановић, због тога што је одбила да сними заједничку сцену у домаћој серији "Радио Милева" у којој тумачи главну улогу.

Он је сада о целом случају, али и о пређашњим оптужбама од стране његових колегиница, говорио у емисији ''Премијера - Викенд специјал''.

- Не бих пожелео никоме да буде ниједан дан, ниједан сат, предмет ружне критике и ружних мисли и тема која задовљава друге. Ја се тиме не бавим, али је време такво да мораш да се обрачунаш са сваком врстом лажи и атака на тебе. Молим Бога да нам да довољно снаге да створимо оклоп од сваке врсте стрела које су отровне и неистините. Као човек и као уметник је једно, осећам се сатанизовано због случаја од пре три године с Данијелом где сам доказано невин. Установљено је да је чиста лажна пријава у питању. Амбиција је била да се ја медијски сатанизујем. Створила се атмосфера да се свака врта односа из моје прошлости схвата као нека врста хорора. Кад постоји лажна пријава, мораш да признаш и да идеш даље. То је линч, то је навијачка секција, циљ је да се поквари разум -  рекао је глумац и присетио се случаја с Данијелом Штајнфелд.

Фото: АТА имагес

 

 

- То с Данијелом је намерно пласирано, њен циљ је био да она добије азил, држављанство. Да ли је она силована, ја то не знам. Ја сам у том моменту био скроз на неком другом месту, што је и установљено. После пет и по месеци и рада. Ја сам намерно издвојен и таргетиран као неко ко је у култури и политици, желели су да ме уклоне из бранше. То је једна умишљена и болесна ствар! Треба поштовати закон, не може сваком прстом да покаже на тебе -  прича глумац.

Лечић је затим истакао за шта је тачно тужио Анђелу.

Фото: ТВ К1 принтскрин, АТА имагес

 

 

- Тужио сам Анђелу Јовановић јер ми је укинула право на посао, тражио сам да се извини. Она је мене оштетила, ја сам научио улогу и потписао сам уговор. Ја сам противник кршења закона и противник лажних оптужби, не бих дозволио ниједној жени да буде нападана, мобингована... Али треба раздвојити ствари. Не можете се понашати навијачки и осуђивати на основу медијске хајке. Бацали су на мене ђубре и блато, не можете да се оперете од тога - прича Лечић и открива да ли су Анђелини родитељи, Драган Гаги Јовановић и Бранка Пујић, са којима је увек имао добар однос, покушали да ступе с њим у контакт.

- Нико није покушао да ступи у контакт са мном. Притом сам јако добар с Бранком и Гагијем. Она је одрасла особа и треба да одговара за своје поступке. Минимум професионализма и поштовања је неопходан. Паја Вујисић је играо с Чкаљом, нису говорили, а играли су заједно. Не можеш у минут до 12 да реагујеш, то је непрофесионално. Ја то замерам. Нека она има лични однос, то је њено право... Њени родитељи треба сами да се јаве, овај случај је одредио јасно ко је пријатељ и ко је човек. Бјела је један од тих који се три године није јавио, видео је како му се друг разапиње, могао је да много помогне у случају Данијеле, зна он о томе неке ствари - каже Лечић.

БОНУС ВИДЕО: