Glumac Branislav Lečić podneo je tužbu protiv svoje koleginice Anđele Jovanović, zbog toga što je odbila da snimi zajedničku scenu u domaćoj seriji "Radio Mileva" u kojoj tumači glavnu ulogu.

On je sada o celom slučaju, ali i o pređašnjim optužbama od strane njegovih koleginica, govorio u emisiji ''Premijera - Vikend specijal''.

- Ne bih poželeo nikome da bude nijedan dan, nijedan sat, predmet ružne kritike i ružnih misli i tema koja zadovljava druge. Ja se time ne bavim, ali je vreme takvo da moraš da se obračunaš sa svakom vrstom laži i ataka na tebe. Molim Boga da nam da dovoljno snage da stvorimo oklop od svake vrste strela koje su otrovne i neistinite. Kao čovek i kao umetnik je jedno, osećam se satanizovano zbog slučaja od pre tri godine s Danijelom gde sam dokazano nevin. Ustanovljeno je da je čista lažna prijava u pitanju. Ambicija je bila da se ja medijski satanizujem. Stvorila se atmosfera da se svaka vrta odnosa iz moje prošlosti shvata kao neka vrsta horora. Kad postoji lažna prijava, moraš da priznaš i da ideš dalje. To je linč, to je navijačka sekcija, cilj je da se pokvari razum -  rekao je glumac i prisetio se slučaja s Danijelom Štajnfeld.

Foto: ATA images

 

 

- To s Danijelom je namerno plasirano, njen cilj je bio da ona dobije azil, državljanstvo. Da li je ona silovana, ja to ne znam. Ja sam u tom momentu bio skroz na nekom drugom mestu, što je i ustanovljeno. Posle pet i po meseci i rada. Ja sam namerno izdvojen i targetiran kao neko ko je u kulturi i politici, želeli su da me uklone iz branše. To je jedna umišljena i bolesna stvar! Treba poštovati zakon, ne može svakom prstom da pokaže na tebe -  priča glumac.

Lečić je zatim istakao za šta je tačno tužio Anđelu.

Foto: TV K1 printskrin, ATA images

 

 

- Tužio sam Anđelu Jovanović jer mi je ukinula pravo na posao, tražio sam da se izvini. Ona je mene oštetila, ja sam naučio ulogu i potpisao sam ugovor. Ja sam protivnik kršenja zakona i protivnik lažnih optužbi, ne bih dozvolio nijednoj ženi da bude napadana, mobingovana... Ali treba razdvojiti stvari. Ne možete se ponašati navijački i osuđivati na osnovu medijske hajke. Bacali su na mene đubre i blato, ne možete da se operete od toga - priča Lečić i otkriva da li su Anđelini roditelji, Dragan Gagi Jovanović i Branka Pujić, sa kojima je uvek imao dobar odnos, pokušali da stupe s njim u kontakt.

- Niko nije pokušao da stupi u kontakt sa mnom. Pritom sam jako dobar s Brankom i Gagijem. Ona je odrasla osoba i treba da odgovara za svoje postupke. Minimum profesionalizma i poštovanja je neophodan. Paja Vujisić je igrao s Čkaljom, nisu govorili, a igrali su zajedno. Ne možeš u minut do 12 da reaguješ, to je neprofesionalno. Ja to zameram. Neka ona ima lični odnos, to je njeno pravo... NJeni roditelji treba sami da se jave, ovaj slučaj je odredio jasno ko je prijatelj i ko je čovek. Bjela je jedan od tih koji se tri godine nije javio, video je kako mu se drug razapinje, mogao je da mnogo pomogne u slučaju Danijele, zna on o tome neke stvari - kaže Lečić.

BONUS VIDEO: