Весна Галиот Гала велику популарност је стекла током деведесетх година, а остала се запажена захваљујући албуму "Будим се". Песма "Изабери фрајера по својој мери" била је хит без кога ни једна дискотека није могла да прође, а омиљена је и дан данас.

Само пар година касније је певачица одлучила да се повуче са сцене: 

- Оног тренутка кад је код мене дошло до презасићења, кад је гажење ђоном постало доминантно у односу на квалитет као приоритет, ја сам се повукла, пронашла нов смисао у животу. Бавим се послом у области информационе технологије - говорила је Гала.

Фото: репринт Сабор

 

Весна је од ретких певачица које су школоване соло певачице, а у једном тренутку је пожелела да се врати каријери коју је започела: 

- Планирала сам у неким тренуцима да се вратим, тражила сам нов правац и нашла сам га. Проблем је био што ми се и даље није допадала атмосфера која влада на естради - река је она једном приликом управо за Курир.

Гала је истакла да је поносна на свој досадашњи рад и никада неће заборавити песме које су оставиле досадашњи рад: 

- Мени су деведесете синоним за заљубљивање. И данас кад те генерације контактирају са мном, обично кажу: "Уз твоју песму сам се први пут пољубио, заљубио, оженио или удала." И из тог разлога, песме из тог периода се не могу заборавити - изјавила је својевремено певачица.

БОНУС ВИДЕО: