Глумац Бранислав Лечић, нашао се на мети осуда јавности 2021. године,  када га је, његова колегиница, глумица Данијела Штајнфелд, оптужила за с*ксуално злостављање.

Фото: ТВ К1 принтскрин

 

Овога пута, Бранислав Лечић, нашао се у позицији тужиоца. Поднео је тужбу  колегинице Анђеле Јовановић, иначе ћерке глумачког пара Драгана Јовановића и Бранке Пујић. Тужбу је поднео јер је Анђела одбила да стане са њим у кадар у домаћој серији, како онанаводи због свог и непријатног искуства својих колегиница.

Фото: АТА имагес

 

Лечић, сада тражи да му Анђела Јовановић исплати новчани износ од 300.000 динара за "повреду части и угледа".

Адвокатица Т.К. изнела је своје мишљње о томе по ком основу заправо Бранислав Лечић има законско право да поднесе тужбу против Анђеле Јовановић. Будући да није адвокат ниједне од тужених страна, прокоментарисала је случај за један домаћи медиј.

- У цео случај сам упућена само путем медија, ја колико сам разумела, он није подигао тужбу за повреду права на рад, већ за повреду угледа и части. Што се тиче тога, права на рад, не видим како би могао, али ми не знамо детаље њихових уговора, нити да ли је Бранислав Лечић уопште потписивао неки уговор. Даље, колико сам разумела из медија, она је изјавила да ће напустити пројекат на ком је требало заједно да раде, тако да му аутоматски не би ускратила право на рад, ако је тачно све то што медији пишу. Мало је незахвално да причамо о томе - каже наша саговорница и додаје да, уколико је Анђела заиста окарактерисала Лечића "напасником", да он има право да је тужи за повреду угледа и части, али и да се њене речи морају проверити и доказати - казала је адвокатица.

Ало