На почетку је Лечић још једном говорио о проблему који је имао са млађом колегинциом, због сцене у серији Радио Милева, због које ју је тужио.

- Желим да говорим о чињеицама, и због других и због мене. Требао сам да снимам Радио Милеву и ја сам се одушевио. Потписао сам уговр, научио текст, научио целу улогу, припремио се и ноћ пред снимање се десило обрнуто, отказивање посла. Неле се извинио, схватио је да је Анђела рекла неће да снима са мном. Чуо сам неке мутне претпоставке, знао сам о чему се ради, јер ја трпим ту сатанизацију која је произвела Данијела пре три године. Овде се први пут дешава да ми неко ускраћује право на рад. Да ли је могуће да некоме ускраћујете посао? Па то је радио Хитлер Јеврејима током рата - рекао је он.

- Продуцент је био коректан, исплатио ми је пола хонорара... Све би било у реду да се она извинила, то сам понудио, али она није желала већ је наставила своју агенду вероватно са неким другим разлозима које ја не могу да докучим. То што је она рекла да је имала са мном један непријатни доживљај, то је будалаштина. Никада се ми нисмо дружили или били заједно, једино пре девет година смо имали један разговор где сам ја покушао да видим знајући ћерку мојих колега која се школовала у инострантсву и жели да настави своју каријеру овде, да видим колико је зрела за једну улогу коју ја хоћу да јој понудим. Тада није била зрела, чак јој да је не би увредио нисам ни понудио ту улогу само сам хтео да је упознам.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

Лечић, како је рекао, сматра да је на његово име бачена љага још од случаја у ком је од стране глумице Данијеле Штајнфелд оптужен да ју је силовао:

- Ако је подршка Анђели била то што је она по инерцији догађаја од Данијеле била тог става, сатанизација мене, па се осетила да је у том кругу, борац за женска права, онда се поставља питање: "Људи, да ли сте ви нормални?", тај процес је завршен пре три године, са јасним епилогом. Мора да постоји нека граница! Предистражни поступак тог случаја је одбачен, није ни дошло до истражног поступка, јер је установљено да нема основа за истрагу. Тај случај од пре три године створио је слику мене као монструма, као сексуалног напасника. Чак и кад сам рекао некој жени да је лепа, то је био мобинг, тотално лудило, то је по мени један поремећај ума! То је пристајање на агенду која треба да створи страх у мушко-женским односима. Ако говоримо о Данијелином случај, не само што је одбачен случај, него је установљено да тада када је прогласила да је силована, по истраживању полиције, да нисам био на том месту, да нисам могао да будем у тренутку ту. Ваљда жена зна када је силована! Има ли краја овоме?! То је кобна сплетка, низ мотива и разлога са политичком позадином. Она има своје репекусије и регретује људе, па од тренутка када је проглашена моја невиност, онда је у мојој бранши настављена та агенда заљубљености у западне методе као прогресивне. Она је тужена и биће, али да буде црња ствар, она је у регистру елитне проституције са ценовником. Ако је у стању да прода тело за паре, онда је у стању да прода и душу. Појављује се и питање карактера и памети, као да смо постали зверињак! Ако је подршка да и даље гурате агенду коју је Данијела поставила три године, имали иоле осећања, части, правде и границе?! То утиче директно на мој живот и егзистенцију. Стварају атмосферу линча и стигматизације. Сада свако може да запљуне Леку и да баци пикадо, говоре: "Он је крив, није било довољно доказа", не! Довољно доказа је било да се докаже да је то лажно! Сад ћу ја да будем кривац цео живот за нешто што никада нисам урадио, што је чиста конструкција - додао је он, а онда је наставио:

Фото: ТВ К1 принтскрин, АТА имагес

 

- Врло важно, моја ћерка је такође глумица, зар не пада ниједној од тих особа који су се загрлили снажно, да силују и моју ћерку?! Извини, право на рад угрожено се показало и код Биковића, али сам био принципилан. Неколико њих је стало уз њега и ја. Зашто?! То је био принцип у питању, ако ти се не свиђа, ако хоћеш да играш Анђела драга, касно си схватила, па бар се извини! - рекао је Бранислав.

Поменуо је и колеге које су подржале Анђелу, а посебно Милену, за коју каже да му је упутила извињење након што је одбачена тужба Данијеле Штајнфелд.

Фото: Н.Фифић

 

- Карактер је главна ствар која одређује човеково понашање. Ја сам контактирао са родитељима Милене Радуловић, све је у нормалним односима и она је у полицији сазнала од стране инспектора о чему се ради, причамо о Данијели, исти су људи водили и њен и мој случај. Она је сазнала да је ова моја пријава лажна са свим чињеницама, па ми се извинила. Ја сам био поносан на њу и стегао јој руку, а чим је неко објавио у медијима, она је то повукла - рекао је Лечић.

БОНУС ВИДЕО: