Месец у Водолији је астролошки положај у којем Месец, симбол емотивних реакција и унутрашњих потреба, заузима знак Водолије. Водолија је знак ваздуха који се сматра неконвенционалним, прогресивним и оригиналним, па има тенденцију да се истиче по својој индивидуалности и јединствености.

Када се Месец налази у Водолији, то може имати неколико карактеристичних ефеката на емоционални свет особе.

Фото: Shutterstock

 

 

Независност

Особе с Месецом у Водолији често теже независности и слободи. Оне могу бити емоционално дистанциране или се осећати нелагодно у ситуацијама које захтевају превелику емоционалну блискост или везивање.

Иновативност

Водолија је знак иновација и оригиналности, па особе с Месецом у овом знаку могу имати склоност ка експериментисању и проналажењу нових приступа емоционалним изазовима.

Хуманитарне склоности

Водолија је такође повезана с хуманитарним напорима и бригом за колективно добро. Особе с Месецом у Водолији могу бити осетљиве на друштвене проблеме и теже раду на њиховом решавању.

Фото: Профимедиа

 

 

Пријатељство

Пошто је Водолија знак пријатељства, особе с Месецом у овом знаку могу имати дубоке и трајне емоционалне везе са својим пријатељима. Они цене пријатељства која им омогућавају да буду своји и да се изразе без ограничења.

Нестрпљење

Водолија је знак који тежи промени и иновацијама, па особе с Месецом у овом знаку могу осећати нестрпљење или досаду у рутинским и монотоним ситуацијама. Они траже стимулацију и изазове како би се осећали испуњенима емоционално.

Месец у Водолији доноси елементе неконвенционалности, оригиналности и хуманитарне свести у емоционални свет особе, често је чини независном и склоном иновацијама, али истовремено може донети и изазове у емоционалним везама због тенденције ка дистанцирању или потребе за слободом и променама.

БОНУС ВИДЕО: