Mesec u Vodoliji je astrološki položaj u kojem Mesec, simbol emotivnih reakcija i unutrašnjih potreba, zauzima znak Vodolije. Vodolija je znak vazduha koji se smatra nekonvencionalnim, progresivnim i originalnim, pa ima tendenciju da se ističe po svojoj individualnosti i jedinstvenosti.

Kada se Mesec nalazi u Vodoliji, to može imati nekoliko karakterističnih efekata na emocionalni svet osobe.

Foto: Shutterstock

 

 

Nezavisnost

Osobe s Mesecom u Vodoliji često teže nezavisnosti i slobodi. One mogu biti emocionalno distancirane ili se osećati nelagodno u situacijama koje zahtevaju preveliku emocionalnu bliskost ili vezivanje.

Inovativnost

Vodolija je znak inovacija i originalnosti, pa osobe s Mesecom u ovom znaku mogu imati sklonost ka eksperimentisanju i pronalaženju novih pristupa emocionalnim izazovima.

Humanitarne sklonosti

Vodolija je takođe povezana s humanitarnim naporima i brigom za kolektivno dobro. Osobe s Mesecom u Vodoliji mogu biti osetljive na društvene probleme i teže radu na njihovom rešavanju.

Foto: Profimedia

 

 

Prijateljstvo

Pošto je Vodolija znak prijateljstva, osobe s Mesecom u ovom znaku mogu imati duboke i trajne emocionalne veze sa svojim prijateljima. Oni cene prijateljstva koja im omogućavaju da budu svoji i da se izraze bez ograničenja.

Nestrpljenje

Vodolija je znak koji teži promeni i inovacijama, pa osobe s Mesecom u ovom znaku mogu osećati nestrpljenje ili dosadu u rutinskim i monotonim situacijama. Oni traže stimulaciju i izazove kako bi se osećali ispunjenima emocionalno.

Mesec u Vodoliji donosi elemente nekonvencionalnosti, originalnosti i humanitarne svesti u emocionalni svet osobe, često je čini nezavisnom i sklonom inovacijama, ali istovremeno može doneti i izazove u emocionalnim vezama zbog tendencije ka distanciranju ili potrebe za slobodom i promenama.

BONUS VIDEO: