Скоти Килмер је аутомеханичар са 54 године искуства, на свом Јутјуб каналу који прати готово шест милиона људи, редовно саветује возаче који ауто да купе, како да уштеде у вожњи и сличне ствари...

У мору бескорисних додатака за које возачи издвајају приличне износе, Килмер је пронашао "највећу превару". Реч је о адитивима за гориво. У разговору за Тхе Сун, он је објаснио зашто су адитиви данас потпуно непотребни. "Људи се из разноразних разлога навуку на адитиве, но чињеница је да се ради о бацању новца".

Фото: Танјуг

 

 

Моторна горива данас су пуно боља и квалитетнија, а стандард је регулисан од стране државе и мора садржавати одређену количину адитива. Све док редовно мијењате уље и нормално возите ауто, адитиви нису потребни. Ради се о прескупом и потпуно бескорисном додатку, чак се може рећи да је реч о пљачки наивних возача", закључио је Килмер.

Вечна дилема: Треба ли да сами гориву додајете адитиве?

Одговор на то питање, очекивано, није једноставан и једнозначан. У квалитетнијим горивима већ се налазе адитиви који спречавају настајање наслага, побољшавају мазивост, олакшавају распршивање…, па тако краткорочно позитивно утичу на рад мотора кроз чишће и потпуније изгарање, а дугорочно кроз ниже трошкове одржавања.

Користите ли искључиво таква горива, нема потребе за додавањем адитива, али постоји ли сумња да мотор неправилно ради или су му перформансе смањене због, рецимо, наслага на бризгалицама или седиштима вентила, адитиви који помажу у уклањању тих наслага (наравно, ако нису превелике) могу бити једноставније и свакако јефтиније решење од растављања и чишћења делова мотора.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".