Злочин се догодио јуче око 21.30 сати у улици Марка Орешковића у Руми, на 50 метара од локала који је годинама држао.

- Шокирани смо што је убијен, јер шта год да је било у питању, сигурно је могло да се реши, а не овако да се човек убије. Полиција и Хитна помоћ јуче су били испред његове куће, али смо мислили да је можда преминуо, али не да је убијен - кажу комшије и додају:

- Убрзо смо сазнали да је убијен, али да нико не зна детаље како је до тога дошло. Помиње се да је убица имао саучесника, али то се и даље испитује. Као и из ког разлога је убијен Зоран који је у тој кући сам живео, јер су се супруга и он развели, а имају одраслог ожењеног сина.

Комшије су потом испричале какав живот је водио убијени Зоран Обрадовић.

- Зоран је годинама држао кафану у Руми, био је јако популаран, а самим тим и богат јер је приход из кафане био велики. Пре неких шест година затворио је локал, јер су га станари зграде у чијем приземљу је и држао кафану пријавили инспекцији. Тада је одлучио да затвори локал и почео је да се бави продајом паса - наводе за Курир комшије убијеног и додају:

Фото: Друштвене мреже

 

- Бизнис му је лепо ишао, а својевремено је радио и на наплатној рампи. Ништа нама није указивало да ће он бити мета убице.

Како су затим додале комшије, убијени Обрадовић је био асоцијалан и у неком свом свету.

- Зоран је био пргав, помало незгодан и људи су углавном гледали да не улазе у сукоб с њим, али забога није био криминалац. Наиме, један од комшија у суботу је видео како Зоран нервозно шета и псује на паркингу ипсред локала где је претходне ноћи паркирао бесни ауто. Касније смо сазнали да се распитивао да ли му је неко видео кола, наводно, неко их је украо - наводе они и додају:

Фото: Друштвене мреже

 

- Можда је то убиство повезано са тим колима. Зоран је имао пара, лагодно је живео, и није искључено да је упао у неки проблем због новца и да му је то дошло главе.

Како су навеле комшије, било је и оних који су га се плашили.

- Био је љут када је сазнао да је власница изнад његовог локала продала стан неком другом, јер је сматрао да он треба да купи стан изнад свог локала. Од тада је био јако непријатан према тим комшијама - каже станарка зграде и додаје:

- Када су голубови уништили тенду пре неколико, комшије су из страха одлучили су да је оперу како се он не би љутио, а он им је буквално направио хаос од живота. Био је непријатан према њима, иако су само желели да оперу тенду.

Фото: Друштвене мреже

 

Истрага је у току и она ће утврдити из ког разлога је убијен бивши власник румске кафане, као и ко је осумњичени убица за којим полиција и даље интезивно трага. Инспектори проверавају надзорне камере у близини куће где се догодило убиства, а саслушавају се и сведоци који ће својим исказима помоћи у истрази.

(Курир)