Једна Нишлијка је поделила своје искуство на друштвеним мрежама, упозоравајући власнике паса да буду опрезни:

- Водите рачуна о својим псима. У последњих неколико дана на скоро свим градским површинама (парковима и кеју) бачен је отров. Пре неколико минута ми је јављено да се власнички пас отровао на кеју и нажалост угинуо.

Удружење Пит такође је реаговало на овај трагични развој догађаја, изражавајући своју тугу због изгубљених живота паса. У њиховој објави се наводи:

- Збогом малена… Власнички пас је нажалост жртва данашњег тровања у Нишу! После свих објава од стране "Ниш Ноћу" ево до чега је дошло. Да ли се поносите што само до данас има преко 10 мртвих паса за која се зна? Чије је ово дело? Допринели сте свему овоме највише ви и ваше објаве о ‘уједима’ паса и не знамо како је могуће да можете и даље да објављујете као да ништа се десило није! Збогом малена, трчи са својим другарима у неки бољи свет.

Родитељи су такође упозорени да буду опрезни како деца не би дошла у контакт са отровом, пише локални портал "Глас југа".

Није само у Нишу

За сада није познато о ком отрову се ради, нити у ком облику је бачен. Оно што је забрињавајуће јесте што се случајеви тровања, осим у Нишу, у последње време дешавају и у Алексинцу и Житковцу.

- Да би нам савест била мирна апелујем на све Нишлије да заједно спречимо постављање отрова и масовно тровање напуштених паса у граду који је и потенцијална опасност за власничке псе, али и децу која време проводе на зеленим површинама.

ЈКП “Медиана” са Удружењима за заштиту животиња збрињава псе у прихватилишту до њиховог трајног удомљавања и једном месечно организује дружење напуштених љубимаца са најмлађим Нишлијама.

- Будимо људи - поручила је градоначелница Ниша.

Из нишког Удружења истичу да се раде обдукције животиња, након којих ће се тачно знати од ког отрова су угинуле.

Такође, кажу и да су обавестили надлежне институције од којих очекују да предузму хитне мере како би зауставиле ову озбиљну претњу по безбедност животиња, али и деце која користе травнате и парковске површине.

(Гласјуга)

БОНУС ВИДЕО: