Анђела је добила велику подршку од стране колега и дела јавности. Бројне глумице појавиле су се јуче на припремном рочишту како би је подржале, а Лечићево појављивање је изостало. Сада је глумац, гостујући у једној емисији, открио и детаље о овом случају.

- То је такозвано припремно рочиште, тако да ја нисам ни позван - рекао је на почетку, а након констатације водитеља да, у случају да је повукао тужбу, ништа од овога не би било, Бранислав се одмах надовезао:

- Неле Карајлић ми је из најбоље намере понудио да се ангажујем и да стигму која ме прати у случају Данијеле у послу превазиђемо тиме што треба да играм. Ја сам то прихватио, потписао уговор, научио текст и био спреман. Читавих 20 дана се знало да ћу ја то да играм у тој серији и онда, ноћ пред снимање, ја добијам информацију да не могу да снимам, тачније речено Анђела одбија да ту сцену снима са мном - почео је Лечић.

Фото: ТВ К1 принтскрин

 

- Свако има право на избор, ту нема никаквог проблема. Свако од нас и бира, то ми добро знамо као глумци - додао је.

- Зашто си је онда тужио? - питао је водитељ Бошко Јаковљевић.

- То је минимум поштовања кад већ нешто урадите, кад дођете пред свршен чин, објавите и у јавности да то радите, како онда да објасните да то не радите? - казао је Бранислав.

- Она каже да је на време обавестила - рекао је водитељ.

- Ја не знам шта се дешавало између ње и продукције. Извињење од продукције сам добио и то је оно због чега не могу да замерим Нелету ништа - казао је Бранислав.

- Ја могу да замерим, зато што ако је она рекла на време, а они те касно обавестили... Онда је то имплицирало овај след догађаја где ти опет улазиш у... - рекао је Бошко.

Фото: ТВ К1 принтскрин

 

- Они нису ни хтели да кажу да је она, али се то сазнало врло брзо. Хтели су да се заштите. На крају крајева, кад се продукција извинила ја сам то и опростио и нисам понудио никакву тужбу, али кад сам тражио да се она извини... - рекао је Лечић и открио за шта је тачно тражио извињење од ње.

- Па за професионални однос према послу, не може кад је све објављено, потписано, научена улога, некога да спречиш да ради. Нисам је тужио зато што је одбила да ради са мном, то је право сваког, ми сви бирамо с ким ћемо да радимо - истакао је Лечић.

Лечић је открио и о каквој сцени се радило у поменутој серији, као и ко је какву улогу требало да има.

- Ја сам стигматизован већ од случаја Данијеле и трпим последице атака на своју егзистенцију, самим тим и на мој живот. Морам отворено да говорим о томе, не смем да лажем и ја ваљда имам право да се супротставим томе. Моји захтеви нису ништа компликовани, врло су минимални. Минимум поштовања, професионално. Ако сам већ све договорио, ја 8 сати пред снимање добијам извештај да не могу да снимам и сад треба да због нечије одлуке - која је могућа - али пре тога, пре тога се те ствари ускладе, а не тад. Онда ми се ускраћује право на рад, а право на рад је право на живот - рекао је.

Фото: АТА имагес

 

- Ја с њом нема контакте, позиве... Једини контакт је био пре 10 година кад је она дошла из иностранства и моји дивни пријатељи Бранка и Гаги... Имао сам потребу да је ангажујем за једну представу где је требало да игра важну улогу, али не могу да знам то док не упознам особу. Нисам хтео да јој кажем то јер сам хтео пријатељски да разговарам с њом, нисам хтео да је разочарам у том разговору, ако не видим да евентуално не може то да ради. Крајње љубазно и нормално смо причали, људски... Не знам шта је у томе... Између нас нема ништа лоше, никакве лоше приче. Ја мислим да је то више њен алиби, не само што се поводи случајем који је био пре тога, него да би она имала неки лични разлог, јер ту не постоји ништа - истакао је Лечић.

- Ја сам се сетио и момента, на некој тераси, под камерама, и чак сам у потрази да нађем тај снимак - истакао је Лечић у једној емисији на телевизији К1.

Подсетимо, јуче је одржано припремно рочиште у оквиру суђења, након што је Бранислава Лечић тужио колегиницу Анђеле Јовановић, зато што је одбила да снима сцене са њим за потребе серије "Радио Милева".

БОНУС ВИДЕО: