Оцу Предрагу Поповићу пре два дана (3. марта) је обијен црквени стан у Великој Плани, у време док је он служио Литургију у цркви Црква Светих апостола Вартоломеја и Варнаве која се налази на пар десетина метара од парохијске зграде.

По завршетку Литургије отац је народу пристиглом са свих страна, а који се окупио у црквеној сали, беседио управо о томе да човек не треба да се везује за овоземаљске ствари, кад су у једном моменту дошла његова деца, узнемирена, и рекла да им је стан обијен.

Управо како је и проповедао, отац је мирно прихватио вест и кроз шалу прокоментарисао:

@nportal.rs Ocu Predragu Popoviću, lopovi su obilli stan dok je služio liturgiju. #fyp #video #viral ♬ original sound - nportal

- Нека им на корист буде ако су нешто нашли, могли су да зову да дођем и ја, да скувамо кафу, па да заједно тражимо, а не да обија и разваљује прозор - рекао је Поповић, а онда наставио своје предавање, кратко напоменувши својој супрузи да не улазе у стан и да обавесте полицију.

По завршетку предавања, како то иначе и чини, отац се задржао у разговору са народом, потписивао је своју књигу и фотографисао се са онима који су дошли из других места.

Када је након свега тога отишао до стана и полиција започела увиђај, видео је шта се десило. Према његовим речима, из стана ништа није украдено, осим једног сребрног прстена са утиснутим крстом и џепног сата, успомене од његовог деде.

Како се наводи на званичном сајту оца Предрага Поповића, полиција незванично сумња да мотив обијања није била пљачка, већ неки вид застрашивања, а на ово наводи чињеница да је у стану било ствари које имају неку вредност, а нису узете, али су зато ствари разбацане по целом стану, као да је тиме покушано да се изврши нека врста притиска на њега и његову породицу.

- Ово мало искушење није успело да нас помете у радости недељне Литургије… Христос Васкрсе! - прокоментарисао је отац Пеђа.

(отацпредраг.цом)

БОНУС ВИДЕО: