Некадашња глумица Мерима Исаковић, која је оптужила Бранислава Лечића за сексуално узнемиравање, сада се огласила и пружила подршку Анђели Јовановић.

Фото: АТА имагес

 

 

- Дајем свесрдну подршку Анђели Јовановић. Дивно је видети да прелепа глумица има интегритет који се не да поткупити ни претњама ни новцем. Браво, Анђела. Као што су глумци фестивала у Бањалуци имали свако право да честито одбију награде жирија у којем је био Лечић, тако и Анђела има право да одбије да игра са њим. Занимљиво је сазнати коме је пало на памет да Лечићу уопште понуди улогу “лажно оптуженог”? Тиме неко покушава да подсвесно гради мишљење публике да је он био недужан у својим насиљима. Да ли је та споредна улога резултат неког минорног политичког притиска или шта год да је: погрешно је.

 

 

- Питам се да ли би Лечић пристао да игра улогу силоватеља који је уметник, рецимо глумац, а политички моћан, па у неком трену чак и министар културе који има кревет у позадини своје канцеларије? Неко треба да напише такву улогу јер су такви ликови на жалост очигледно живи и харају и у Србији, али и широм света - рекла је Мерима Исаковић, која је у великој исповести "Недељнику" до ситних детаља испричала све о кобном сусрету са колегом Браниславом Лечићем 1978. године.

Фото: АТА имагес

 

 

- Као што сам написала у "Недељнику", Лечић мене није успео силовати до краја, али је физичко и емотивно насиље у том његовом неинтелигентном нагонском покушају било застрашујуће. Ја сам се спасила, али не знамо колико других није. Такође: нико није каљао част Бранислава Лечића. Сам је себе каљао својим неделима, па га је само истина оголила пред народом. Лепо је да га од истине нити корумпирани суд није могао заштитити. Анђели свака част - закључила је.

БОНУС ВИДЕО: