Огроман утицај на каријеру чувене Рускиње имао је њен отац Јуриј, који је био и њен тренер дуги низ година. Почетком 2008. године донела је изузетно тешку одлуку - одлучила је да се захвали оцу на срадњи, а то је учинила на шокантан начин.

Након тријумфа на Аустралијан опену оцу је послала мејл у ком му је поручила да више неће бити њен тренер. Признала је да није поносна на свој потез.

- Мислила сам да је боље да то урадим путем имејла, да ћу тако боље изнети своје мишљење. Нисам могла да га погледам у лице и кажем му. Знала сам да он није ни слутио шта ћу урадити. Једноставно, није очекивао да се то догоди након освајања моје треће Гренд слем титуле - открила је Шарапова у једном подкасту.

Фото: Профимедиа

 

Она је истакла да је то била најтежа одлука коју је донела у каријери, јер је са оцем блиско сарађивала 20 година. Упркос свему што се догодило, Јуриј је и даље био присутан у њеној каријери.

- Заправо га никад нисам отпустила. И даље је био веома предан. Увек сам прво њега звала - рекла је Марија.

Некада најбоља тенисерка света у каријери је освојила пет Гренд слем трофеја, укупно 39 WТА титула у каријери укључујући и Завршни турнир 2004. године. На Олимпијским играма 2012. године у Лондону освојила је сребрну медаљу.

БОНУС ВИДЕО: