Данима се полемише да ли је Србија направила добар избор или не, када је Теодору послала у Шведску.

Фото: РТС принтскрин

 

Једна од оних која је и пре саме "Песме за Евровизију" јавно подржала Теyа Дору била је Јелена Карлеуша, која је у отвореном писму на свом Инстаграм профилу истакла да је њена песма "има светски звук".

- Нај wорлд мусиц. Теyа Дора. Глас који има етерални звук и пробија језичке и културолошке баријере у музици - написала је ЈК.

Ипак, након што је Теyа Дора на фестивалу ПЗЕ представила сценски наступ, а на коме она на почетку седи на великој стени која је постављена на бини, међу корисницима друштвених мрежа се повела озбиљна дискусија. Многи су коментарисали да је сценографија готово идентична као она коју је Карлеуша већ имала током свог перформанса у Београду на води, на промоцији албума "Алфа" и "Омега" у септембру прошле године, те да је Теодора украла идеју од старије колегинице.

ФОТО: Принтскрин Твитер Зоран Биртрашевић

 

Тада је поп звезда док је изводила емотивну баладу "Ја", све време седела на великој стени, што је по многима, била инспирација Теyа Дори и њеном креативном тиму за наступ на ПЗЕ.

С овим мишљењем се сложио и Зоран Бирташевић, Јеленин креативни директор и продуцент, који је и осмислио цео перформанс на коме је певачица представила своја два нова албума.

- Меанwхиле ме је креативни директор "Лила рамонде" опељешио, али нема везе... Живи били - написао је Зоран ма "Иксу" уз фотографије са оба наступа, које је после обрисао са профила.

Иначе, за Теодорин сценски наступ на фестивалу био је задужен арт директор Бранко Тмушић, који је за циљ имао да снага песма буде дочарана и наступом.

- Идеја је била да се представи драматична бајка која прича причу о храбрости, истрајности, али и фрагилности. Она која подсећа да после кише увек дође сунце, да је светло на крају тунела, да је ноћ најтамнија пред свитање. Аудио-визуелни наратив перформанса говори универзалним језиком, те може да се разуме на глобалном нивоу, али са јаком, локалном поруком коју носи симбол цвета рамонде - рекли су недавно из тима Теyа Доре.

Сама Карлеуша се још није оглашавала на ову тему, нити нам је одговарала на позиве, како бисмо чули њен коментар на ову тему.